Donkeyboy hadde englevakt

Drammensbandet fikk et ublidt møte med Nord-Norge da en av bilene som skulle frakte bandet til flyplassen kjørte av veien.

Donkeyboy i bilulykke ved Svolvær lufthavn

Verken bandmedlemmene, crewet eller sjåføren av bilen pådro seg alvorlige skader i ulykken.

Foto: 03030-tipser

– Han kjørte som en villmann, sier Cato Sundberg til Drammens Tidende om sjåføren som kjørte av veien.

Bandet var på vei til flyplassen i Svolvær etter lørdagens konsert i Kabelvåg. Noen hundre meter før avkjøringen til flyplassen, mistet sjåføren kontrollen over bilen som endte halvveis på taket i grøfta.

– Skremmende

I bilen satt trommeslager Thomas Drabløs, bassist Kim Andre Johansen og crewet som består av Ulf Larsen, Ingar Aaboe, Anders Pettersen og Pål Emil Berg.

– Det var en skremmende opplevelse. Føret var ganske uggent, det var vind og glatt. Sjåføren kjørte raskt inn i svingen, rundt 100 kilometer i timen. Inni svingen kom en brøytebil i møte. Da mistet han kontrollen. Hadde vi kommet i svingen et sekund før hadde frontkollidert med brøytebilen, sier Ulf Larsen til Drammens Tidende.

Gitarist og vokalist Cato Sundberg og resten av bandet satt i en annen bil som fulgte bak ulykkesbilen.

– Han holdt på å frontkollidere først. Det var helt galimatias, sier Cato Sundberg.

(artikkelen fortsetter under)

Donkeyboy i bilulykke ved Svolvær lufthavn

Kent Sundberg satt la ut dette bildet av ulykkesbilen på sin Instagram-konto.

Foto: Skjermdump/ Kent Sundberg

Vil anmelde

Alle som satt i ulykkesbilen har besøkt legevakten, men ingen av dem har pådratt seg alvorlige skader. Ulf Larsen er likevel klar på at ulykken vil få følger.

– Jeg merker det i skulderen og nakken, og vi må til legevakten. Vi må også rapportere dette. Saken blir også anmeldt, sier Larsen.

Bandets pressekontakt Elisabeth Riksen i plateselskapet Warner Music Norway opplyser at bandet nå er på et fly, og ikke er tilgjengelig for kommentarer.

Operasjonsleder Randi Fredly i Midtre Hålogaland politidistrikt sier til NRK at de kjenner til ulykken, men at de ikke har vært på stedet.

NRK har ikke lykkes i å komme i kontakt med konsertarrangøren.

Donkeyboy

Til tross for ulykken vil Donkeyboy fortsette turneen de er ute på. Her fra en prisutdeling i Sverige

Foto: Claudio Bresciani / Scanpix