NRK Meny
Normal

Dømt til fengsel etter dødsulykke

En mann i 70-årene er i Ofoten tingrett dømt til 120 dagers fengsel etter dødsulykken på Hamarøy 7. januar i fjor.

Bilulykke Hamarøy

Dødsulykken skjedde på E6 ved Notvatn i Hamarøy i januar 2013. Det var 46 år gamle Frank Arne Antonsen fra Drag som omkom.

Foto: Sander Andersen / NRK

90 dager av fengselsstraffen gjøres betinget fordi etterforskningen har tatt lang tid, skriver avisen Fremover.

Forbikjøring

Årsaken til dødsulykken var en mislykket forbikjøring 78-åringen forsøkte seg på ved Notvann i Hamarøy 7. januar i 2013. Ifølge dommen la mannen seg delvis i motgående kjørefelt for å kjøre forbi et vogntog.

«Han unnlot å forvisse seg om at veien var fri for hinder på tilstrekkelig lang strekning fremover, og kolliderte med en motkommende personbil. Fører av denne, Frank Arne Antonsen, døde som følge av skadene han ble påført i sammenstøtet».

Mannen ble fratatt førerkortet etter ulykken og politiet åpnet etterforskning.

Nektet straffskyld

Da saken var oppe i Ofoten tingrett i forrige måned, erkjente den tiltalte føreren seg ikke skyldig etter tiltalen. Tiltalte mente

Aktor i saken ba om en straff på fengsel i 120 dager i tillegg til tap av førerretten i tre år, og fikk medhold i Ofoten tingrett.

Ifølge dommen har den tiltalte sjåføren opptrådt grovt uaktsomt. Sjåføren mister også sertifikatet i tre år, og må betale 125.000 kroner til hver av foreldrene til den omkomne sjåføren.

Dødsulykke i Hamarøy

Det var svært glatt langs strekningen hvor ulykken inntraff.

Foto: Sander Andersen