NRK Meny
Normal

19-åring må i fengsel etter bildrap

Retten mener den 19 år gamle mannen som kjørte på og drepte en 68 år gammel mann i Bodø i januar var trett og uoppmerksom da dødsulykken skjedde.

Dødsulykke på riksvei 80 i Bodø

8. januar døde en 68 år gammel mann etter at han ble påkjørt i en busslomme i Bodø. Nå må en 19-åring i fengsel.

Foto: Torbjørn Brovold / NRK

Det var 8. januar at Per Ragnar Moen (68) omkom etter at han ble påkjørt av en da 18 år gammel gutt i en busslomme på Riksvei 80 i Bodø.

I dommen fra Salten tingrett, som kom onsdag ettermiddag, mener retten at 19-åringen var trett og uoppmerksom slik at hjulene havnet utenfor veibanen 30 meter fra busslomma, skriver Saltenposten.

– Trette og uoppmerksomme bilførere utgjør en fare for trafikksikkerheten. 19-åringens uaktsomme opptreden har fått tragiske følger og viser skadepotensiale ved uaktsom opptreden i trafikken, står det i dommen.

Tiltalt for uaktsomt drap

I etterkant av ulykken lanserte politiet teorien om at 19-åringen hadde sovnet bak rattet. Han hadde to kamerater i bilen, og var på vei til fotballtrening da ulykken skjedde. Han har forklart i retten at han ikke husker noe fra selve ulykken.

Den unge sjåføren fra indre Salten ble siktet og senere tiltalt for uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239 og for uaktsom kjøring etter vegtrafikklovens paragraf 3.

Aktor, Margrete Torseter, la ned påstand om 60 dagers betinget fengsel, samt førerkortbeslag i to år. Den tiltalte 19-åringen erklærte seg ikke skyldig og forsvareren ba om full frifinnelse.

– Jeg er veldig lei meg. Dette er noe jeg ville vært foruten, sa 19-åringen i Salten tingrett.

08. januar 2014

Det var ved 17-tiden 8. januar at en mann (68) omkom etter en påkjørsel i en busslomme på Hunstad i Bodø.

Vurderer anke

Nå er han dømt til 30 dagers ubetinget fengsel. I tillegg til fengselsstraffen må den unge mannen betale 48.000 kroner i erstatning til mannens enke, skriver Saltenposten. Han mister også førerretten i tre år.

– Min klient tar dommen til etterretning og vil nå bruke de nærmeste dagene til vurdere hvorvidt man skal anke hele eller deler av dommen inn for lagmannsretten, sier hans forsvarer, Trond Ivan Blomsø, til NRK.

Salten tingrett på befaring. 19-åring tiltalt for uaktsomt drap

Salten tingrett på befaring på stedet hvor mannen i 60-årene ble påkjørt og drept.

Foto: Bente H. Johansen / NRK