NRK Meny
Normal

Døde momentant av knivstikkene

Ingen kunne reddet politimannen Olav Kildal etter knivstikkene han ble påført.

Kriminalteknikere jobber i huset i Mo i Rana der en en politibetjent onsdag ble drept

TEKNIKERE PÅ PLASS: Kriminalteknikere jobber i huset i Mo i Rana der en en politibetjent onsdag ble drept da han og en kollega skulle transportere en psykisk syk person til Bodø.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Mistet livet i tjeneste: Politioverbetjent Olav Kildal

Mistet livet i tjeneste: Politioverbetjent Olav Kildal

Foto: Arne Forbord, Rana Blad

Politioverbetjent Olav Kildal døde momentant som følge av knivstikkene han fikk da han og en kvinnelig politistudent skulle hente en psykiatrisk pasient i forbindelse med en innleggelse.

Det viser den foreløpige rapporten etter obduksjonen lørdag formiddag. I følge rettsmedisineren ville ikke en gang akutt medisinsk hjelp kunnet redde livet hans.

Den 62-år gamle mannen, som er siktet for forsettlig drap på politimannen Olav Kildal på Mo sist onsdag, er i dag blitt overført fra fengsel til psykiatrisk sykehus.

Politiaksjon

Det var onsdag i forrige uke at politimannen Olav Kildal (58) ble knivstukket og drept av den psykiatriske pasienten på Hammeren i Mo i Rana.

Kildal og politistudenten var i ferd med å ta seg inn i huset, men bak døra ventet den nå drapssiktede 62-åringen med en fiskekniv.

Mannen knivstakk Kildal før han forskanset seg i huset. Først tidlig torsdag morgen ble 62-åringen pågrepet i en væpnet politiaksjon.

Visste at mannen hadde kniv

Ifølge VG visste politiet at mannen hadde kniv.

– Det er riktig at psykiatrisk helsepersonell hadde informert politiet om at mannen var i besittelse av en kniv. Men politiet fikk også informasjon om at vedkommende ikke skulle være farlig. Derfor ble situasjonen vurdert slik den ble, sier politimester Håvard Fjærli ved Helgeland politidistrikt til VG Nett.

62-åringen, som er siktet for forsettlig drap, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker. Mannen er fortsatt ikke avhørt av politiet.

Bekymret forsvarer

Den drapssiktedes forsvarer Finn Ove Smith er svært bekymet for sin klient, som fremdeles ikke er overført til psykisk helsevern.

– Det er snakk om en person med en alvorlig psykisk sinnslidelse som ikke har tatt medisinen sin på lang, lang tid, påpeker han. Han isolerer seg på cella og
ønsker ikke å snakke med noen. Han sitter
der uten medisinering eller behandling, bare som på oppbevaring,
og det virker som politiet synes det er helt greit så lenge han
ikke lager bråk, sa Smith
mandag.

NETT-TV: Pågrepet etter politidrap

Video Gjerningsmannen pågrepet etter politidrap