Hopp til innhold

Død mann i sjøen sendes til obduksjon

En mann er funnet død i sjøen inne i havneområdet i Bodø i Nordland. Politiet vet foreløpig ikke hvem mannen er, og håper en obduksjon vil gi svar.

Fant død person i havna i Bodø

BODØ HAVN: Det var her at den døde mannen ble observert flytende i havet. Det var mannskapet om bord i tråleren Øygarden som først så ham.

Foto: Ole-Fredrik Lambertsen / NRK

Det var folk i en tråler som lå ved kai i havna i Bodø som i 11-tida observerte at en person fløt i sjøen. Nødetatene ble varslet, og redningspersonell satte umiddelbart i gang med å få mannen opp fra sjøen.

– Vi har hentet ham opp av vannet. Han ble erklært død av helsepersonell. Nå jobber vi med å forsøke å ta rede på identiteten hans, sier operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt.

Skader eller sykdommer

Mannen, som ikke hadde ikke identitetspapirer på seg, er inntil videre fraktet til Nordlandssykehuset. Det var ikke mulig fredag ettermiddag å fastslå hvor lenge han har ligget i sjøen.

– Mannen vil bli obdusert, og politiet håper en obduksjon skal kunne avdekke identiteten og om vedkommende hadde skader eller sykdommer, sier operasjonsleder Fredd Leirvik.

Bare én savnetmelding

Den eneste savnetmeldingen i Salten-distriktet gjelder den forsvunne sikkerhetseksperten Arjen Kamphuis, men politiet vil på ingen måte koble funnet fredag til Kamphuis' forsvinning.

Den nederlandske WikiLeaks-medarbeideren Arjen Kamphuis (46) har vært savnet i området siden august. Mannens identitetspapirer og andre gjenstander som antas å høre ham til er funnet i vannet, men Kamphuis har så langt vært sporløst forsvunnet.

Død person funnet i Bodø havn

Politiet i Bodø vet foreløpig ikke hvem den døde mannen er.

Foto: Ole-Fredrik Lambertsen / NRK