9000 norske barn vil være med i «Labyrinten»

I fjor ville 1200 barn bli TV-stjerner i NRK Super-programmet «Labyrinten». I år vil mer en ni ganger så mange være med.

9000 barn over hele landet har søkt om å være en del av det populære barneprogrammet "Labyrinten". Femten av søkerne er fra Bodø.

VIL PÅ TV: Erika Stenersen (8), Live Maria Leinan (8) og Hedda Linnea Selsnes (8) hadde gledet seg hele dagen til å prøvefilme for NRK, og var storfornøyde da audition var over.

Deltaker Labyrint

GLEDER SEG: Erika Stenersen (8) er en av 9000 påmeldte til årets Labyrint-audition. – Jeg gleder meg til audition, sier hun.

Foto: Ola Helness / NRK

– Jeg har sommerfugler i magen, sier Erika Stenersen (8) til NRK.no.

Hun er en av 15 barn i Bodø som har møtt opp til audition for å være med i det populære TV-programmet «Labyrinten» som går på NRK Super.

Barneprogrammet ble enormt populært da det gikk på NRK Super i jula 2013. Hver av de 10 episodene hadde i gjennomsnitt en markedsandel på 60 prosent blant barn under 11 år.

Det holdes nå audition fra nord til sør, til slutt står ti lag igjen som skal få utfordre robotene i barneprogrammet.

Søker modne barn

Live Maria

HÅPEFULL: Live Maria Leinan (8) elsker tv-programmet «Labyrinten» og håper nå å få være med selv.

Foto: Ola Helness / NRK

Sveriges Television (SVT) utviklet prosjektet og laget 16 programmer i Sverige, før de inviterte NRK med på laget i 2012. Nå leter NRK etter gutter og jenter fra 2. til 4. klasse som skal være med i serien.

– Vi ser etter barn som er tøffe og som tørr å ta en utfordring. De må være modne og kunne samarbeide godt, sier Trine Aune som er ansvarlig for regi i programmet.

I fjor hadde barneprogrammet 1200 søkere, i år er det 9000 barn som ønsker å være med. Aune syns det har vært utfordrende å plukke ut de barna som får delta på audition.

– Det har vært vanskelig å plukke ut lag til audition. Vi har hatt over 9000 søkere, men til slutt må vi bare ta en avgjørelse. Vi håper å finne barn fra Nordland og Troms, sier hun.

Selv kan hun ikke røpe om noen av barna fra Bodø får være med i tv-programmet.

– Vi vet ikke om noen kommer med i dag, men til slutt skal vi stå igjen med 10 lag. Det er et nåløye å komme gjennom, men bare det å få komme på audition er veldig bra i seg selv, sier Aune.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Audition Bodø Labyrint

SPENTE: Sammen deltar disse tre venninne på audition for å være med i det populære barneprogrammet «Labyrinten», som går på NRK Super.

Foto: Ola Helness / NRK

Spennende

I programmet vil ungene få oppgaver de skal løse samtidig som roboter prøver å slime dem ned, men det skremmer ikke venninnene Erika Stenersen (8), Live Maria Leinan (8) og Hedda Linnea Selsnes. De vil gjerne på TV og er klare for nye utfordringer.

– Det er gøy å få prøvd ut å være på TV. Vi håper at vi får plass i «Labyrinten», det hadde vært veldig spennende, sier Live Maria Leinan.

De tre spente 8-åringene er ferdige med sin første audition. Sommerfuglene i magen borte og venninnene er positive.

– Det gikk kjempebra! Det var enkle oppgaver og det var veldig gøy. Det var slettes ikke så skummelt som jeg trodde det ville være, sier Stenersen.

Arbeidet med serien er kommet godt i gang, og programskaperne har allerede vært på besøk i flere byer i Norge.

– Neste audition blir i Trondheim 21. oktober, deretter skal vi ha en audition i Bergen 28. oktober, men disse deltakerne er allerede plukket ut, sier regissør Aune.

Labyrints roboter: Taurus

TAURUS: Labyrintens robot «Taurus» jager på ungene i programmet for å prøve å slime dem ned.