Disse skal kjempe mot Kristoff i Arctic Race

Både verdensmester Philippe Gilbert fra BMC og fjorårsvinner Rein Taaramäe fra Katusha kommer til Nord-Norge. – Jeg vil vinne etapper, sier Kristoff.

Alexander Kristoff

Den norske sykkelstjernen Alexander Kristoff gleder seg til Arctic Race. Her feirer han en av sine etappeseire under fjorårets utgave av sykkelrittet.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg gleder meg veldig til å starte opp igjen etter Tour de France med Arctic Race. Jeg stiller på startstreken for å vinne etapper, men tror nok sammenlagtseieren vil gå til klatrerne, sier den norske sprinteren Alexander Kristoff.

Arctic Race of Norway presenterte i dag listen over rytterne som er påmeldt det kommende sykkelrittet i Nord-Norge. På startstreken kommer det til å stå flere store sykkelstjerner.

Sylvain Chavanel

Sylvain Chavanel har en stor stjerne i sykkelsporten, og er én av flere store ryttere som kommer til Arctic Race.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Blant andre Tour de France-legenden Sylvain Chavanel, som har deltatt i det franske etapperittet hele 16 ganger. Det gjør 37-åringen til en av de mest rutinerte rytterne i sykkelverden.

Sammen med laget Direct Energie er han klar for å ta sin første sammenlagtseier siden Grand Prix de Plouay i 2014, men han får sterk konkurranse fra Norge.

Sterkt norsk felt

I tillegg til Kristoff, med to etappeseire fra Tour de France, kan fjorårets Tour de Yorkshire-vinner Lars-Petter Nordhaug komme til å kjempe om sammenlagtseieren. Rittambassadør og verdensmester Thor Hushovd peker også på 22-åringen Sondre Holst Enger, som var yngstemann i årets Tour de France-felt.

Thor Hushovd

Thor Hushovd tror Philippe Gilbert kan komme til å stikke av med sammenlagtseieren i årets Arctic Race.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Sondre har markert seg veldig positivt i år, og det vil overraske meg stort om han ikke er med i toppen hele veien. Det kommer til å bli et tettere race enn noen gang, og det blir svært vanskelig å tippe utfallet, men om jeg skal nevne et navn må det bli Philippe Gilbert. Han er en smart rytter og virker veldig motivert foran årets Arctic Race, sier Hushovd.

Populært løp

Kristoff legger ikke skjul på at Arctic Race er viktig for norsk sykkelsport, og sier at naturomgivelsene er en snakkis i proffeltet.

– Det er ett av tre proffløp vi har hjemme, og Arctic Race er et friskt pust som viser fantastiske sider av norsk natur. Mange av de jeg snakker med i proff-feltet synes Arctic Race er et kult løp, forteller Kristoff.

Han løfter frem lagkamerat og fjorårsvinner Rein Taaramäe som den største favoritten.

– Nå har jeg ikke sett hele listen, men fjorårsvinner Rein Taaramäe er nok en av favorittene, mener Kristoff.

– Hva med Sylvain Chavanel?

– Jeg tror kanskje ikke han kommer til å kjempe i sammenlagttoppen, men du skal aldri si aldri. Jeg tror nok det avgjøres i bakkene, gjentar Kristoff.

Arrangørene håper på sin side at også sprinterne skal få muligheten til å kjempe om sammenlagtseieren. På siste etappe er det lagt inn tre sprinter som gir viktige bonussekunder til sammenlagttiden.

Første etappe går av stabelen fra Fauske torsdag 11. august, før de går i mål i Bodø søndag 14. august.

20150814ARN2002

Alexander Kristoff sier det snakkes om naturen i Arctic Race i proff-feltet.

Foto: Arctic Race