NRK Meny
Normal

Disse sakene ble mest lest i 2014

Historien om fiskestimen som svømte i døden på Lovund en kald vinterdag ble den mest leste saken på NRK Nordlands nettsider i 2014.

Ingolf Kristiansen og hunden Anton kom over fiskekirkegård på Lovund

SVØMTE I DØDEN: Historien om fisken som ble fanget i fjæra på Lovund ble den desidert mest leste saken i 2014.

Foto: Privat

Frossenfisk, en sterk historie om vennskap og en sak om import av ribbe er blant sakene som ble mest lest på NRK Nordlands nettsider i 2014.

Her er de ti mest leste sakene:

1. – Isen frøs så fort at fisken ikke hadde en sjanse

Ingolf Kristiansen og hunden Anton kom over fiskekirkegård på Lovund
Foto: Privat

Kulden i Nordland fikk fatalt utfall for en stim småsei, som ble fanget i isen på Lovund. 7–8 minusgrader og austavind gjorde at vågen frøs til i løpet av kort tid. Småseien var blitt jaget mot land av skarv, og har tydeligvis ikke klart å komme seg ut på åpent hav igjen, fortalte fotograf Ingolf Kristiansen. De utrolige bildene av fiskestimen som svømte i døden, vakte en enorm oppmerksomhet internasjonalt.

Saken ble publisert 13. januar 2014.

2. Da vennskapet omkom

Morten Pettersen (22) og Veronica Larsen (19)
Foto: Sigurd Steinum / NRK

Historien om to bestevenner som havnet i en dramatisk ulykke, er blant de sakene på NRK som har hatt lengst besøkstid dette året. Med over 3.100 ord inviteres leseren til dybdelesning om to bestevenner som havner i en dramatisk bilulykke. Mens den ene ble lam fra brystet og ned, fikk den andre fikk skylden og fengselsstraff.

Saken ble publisert 11. mai 2014.

3. – Uaktuelt å komme tilbake til Norge

Runar Muhammed og Alice i Spania (ny versjon)
Foto: Ola Helness

På bronseplass finner vi nok en magasinsak, denne om en familie som i over ett år har vært på flukt fra barnevernet med sin papirløse datter. Norske Runar Muhammed Jordahl har ingen planer om å returnere hjem. – Vi vil så langt unna den siviliserte verden som mulig, sier han i saken.

Saken ble publisert 12. april 2014.

4. Coop har mottatt ribbe-protest

Ribbe
Foto: Holm, Morten / Scanpix

Mangelen på norsk ribbe til jul engasjerte mange, og resulterte også i en egen kronikk. Import av sideflesk fra Tyskland, et land hvor den antibiotikaresistente svinebakterien MRSA er utbredt, satte sinnene i kok hos mange.

Saken ble publisert 26. november 2014.

5. – Verden er et vakkert sted, men Norge har vært ekstra heldig

Giftet seg i Lofoten
Foto: Jakob Granqvist

Da amerikanske Sirena LaBurn fra Texas møtte tyske Eric Schmidtmann i Argentina, ble det starten på et lengre avstandsforhold. Høsten 2014 giftet de seg ved Svolvær i Lofoten, og kjærlighetshistorien rørte mange.

Bildene fra bryllupet ble slått opp hos amerikanske The Huffington Post, som mener at bildene «minner oss på hvor vakker planeten vår egentlig er».

Saken ble publisert 20. november 2014.

6. Ingen ville hjelpe Elias (8) da han lå blødende i veikanten - så kom Bendik (11)

Elias og Bendik
Foto: Privat

8-år gamle Elias fra Brønnøysund lå i veikanten med hjernerystelse og ropte om hjelp. Likevel ville ingen stoppe og hjelpe han. Men så kom 11 år gamle Bendik Jakobsen Sørfjell syklende forbi...

Historien om de to guttene ble godt delt og kommentert i sosiale medier.

Saken ble publisert 5. november 2014.

7. Nabo fjernet ambulanse mens bårepasient ble hentet

Britt Rønning
Foto: Privat

Den irriterte naboen som gikk inn i en ambulanse som sto parkert og fjernet denne fra gata mens ambulansepersonellet var inne for å hente en bårepasient, gjorde mange lesere oppgitt. Ambulansepersonellet i Svolvær opplever stadig vekk sjikane, kjefting og fysisk inngripen i jobben de gjør.

Saken ble publisert 19. november 2014.

8. Lofoten-ordfører om «Lilyhammer»-episode: – Jeg føler meg lurt

Lilyhammer-opptak i Svolvær
Foto: Sigurd Steinum / NRK

I oktober startet sesong tre av NRK-serien «Lilyhammer». I episode to er opptakene gjort i Henningsvær i Lofoten, men i TV-serien ble dette om til Vesterålen.

– Det er helt sjukt. Jeg føler meg lurt. De har misbrukt min tillit, raste ordfører Eivind Holst (H) i Lofoten-kommunen Vågan.

Saken ble publisert 30. oktober 2014.

9. Dette må du passe på når du Facebook-bader

Hopp i havet!
Foto: Montasje

Husker du Facebook-utfordringen «hopp-i-havet»? Den gjorde at mange startet badesesongen i god tid før sommeren. På Facebook-sidene til mang en nordlending, og også nordmenn lenger sør, ble det lagt ut video på video av folk som slenger av seg klærne og hopper i havet, før utfordringen ble sendt videre til venner og bekjente.

Saken ble publisert 4. mai 2014.

10. Hurtigruten kjemper mot enorme bølger i nord

MS Finnmarken
Foto: Svein Aakre / NRK

Den siste saken i vår årskavalkade er en værsak om stormen «Jorun», som herjet i mars 2014. Hurtigruten MS «Finnmarken» måtte snu i Bodø på grunn av den sterke vinden, og bildet ble en klikkvinner på nett.

Saken ble publisert 9. mars 2014.