Hopp til innhold

Disse døde i hyttetragedien på Andøya

Politiet offentliggjorde i dag navnene på de fem personene som mistet livet i den tragiske brannen ved Risøyhamn natt til lørdag. Mannen som overlevde, er far til to av barna.

Fem personer mistet livet i den tragiske hyttebrannen på Risøyhamn, natt til lørdag 16. januar.

Mannen som overlevde, er far til to av barna på 12 og 15 år, mens kvinnen som omkom er mor til de to andre barna på 10 og 15 år. Det bekrefter politiinspektør Per Erik Kalland Hagen til NRK.

I samråd med de pårørende frigir politiet navn og alder på de som omkom, og bilde av de fire barna.

De fem som omkom var:

  • Luise Marie Bang (40 år)
  • Henning Christian Bang Johansen (15 år)
  • Hedda Madell Bang Winther (10 år)
  • Gustav Rane Krogh Hovde (12 år)
  • Mogens Pareli Krogh Hovde (15 år)

Familien har ikke ønsket å dele bilde av Luise Marie Bang.

Alle fem ble bekreftet omkommet av politiet søndag kveld.

– Det er med tungt hjerte vi nå konstaterer at denne brannen har krevd fem menneskeliv. Politiet er lettet over at vi har klart å finne de som var savnet, men dette er en tung dag for de berørte og lokalsamfunnet, sa leder for politiet i Lofoten og Vesterålen, Per Erik Hagen.

De var alle bosatt i Vågan kommune i Lofoten.

De gikk i 5. og 10.klasse ved Svolvær skole og 7.og 10 klasse ved Henningsvær skole.

Henning Christian Bang Johansen og Hedda Madell Bang Winther gikk på Svolvær skole, mens Gustav Rane Krogh Hovde og Mogens Pareli Krogh Hovde var elever ved Henningsvær skole.

Ved skolen i Svolvær var det i dag minnesmarkeringer for de fire elevene som døde.

– Vær omsorgsfull. Vis omtanke. Snakk med hverandre. Fortell at det er greit å gråte. Det er greit å ha litt sorg. Det er godt å kjenne på gode minner, som kan være et lyspunkt i sorgen, sier ungdomslos Stig Arne Gundersen i Vågan kommune.

Innholdet som lå her kan ikke vises.

Hadde nettopp kjøpt hytte

Hytta hadde familien kjøpt kun noen måneder før brannen. Politiet fikk melding om brannen ca. klokken 04.30 natt til lørdag 16.januar.

Familiefaren berget seg ut av hytta, og sprang barbeint i fire kilomter for å varsle om brannen. Han kom fram til huset til foreldrene til Astrid Bertinussen Holm i bygda Bjørnskinn og ropte om hjelp.

Politiet bekrefter overfor NRK at mannen forsøkte å ta seg inn i hytta igjen før han sprang barbeint ned til Bjørnskinn for å slå alarm.

– Han har kommet vestfra, løpende i mørket og sett lys i huset her. Det viser at det har vært en mann i krise – uten sko på føttene. En helt forferdelig opplevelse.

Hyttebrann på Risøyhamn, andøy i vesterålen
Foto: Politiet