Dette er verdens desidert lengste frokostbord

Over en halv kilometer med frokostbord har gitt Bodø verdensrekord i dag. – Jeg blir helt målløs, sier hotelldirektør.

Scandic - Verdens lengste frokostbord

Slik ser et over en halv kilometer langt frokostbord ut.

Foto: Adrian Dahl Johansen / NRK

Mellom 4000 og 5000 mennesker troppet villig opp under verdensrekordforsøket i Bodø i morges. Under en blå himmel og med en strålende sol, var målet å slå den regjerende frokostbord-verdensmesternasjonen Danmarks rekord på 434 meter som ble satt i 2013.

– Den nye rekorden er 536,2 på meter, forteller en strålende fornøyd hotellsjef for Scandic-kjeden i Bodø, Henry Hansen til NRK.

Arbeidet har pågått i flere dager, men det var først rundt natt til i dag at den riktige riggingen slo til. Over en halv kilometer med bord måtte opp, sammen med benker og duker. 30 personer fra Scandic og mange frivillige har vært i sving.

Del av Arctic Race

Henry Hansen, direktør Scandic Havet

Hotelldirektør Henry Hansen.

Foto: Sahand Ammari / NRK

– Vi var heldigvis heldige med været. Jeg blir helt målløs når jeg ser at en så stor del av byen stiller opp for å hjelpe oss med å slå verdensrekorden, sier Hansen.

Det var Bodøs rådmann, Rolf Kåre Jensen, sammen med politiet, som målte opp bordet. Lengden skal nå sendes inn til Guinnes rekordbok for å se om rekorden godkjennes.

Stuntet er også en del av feiringen av Arctic Race of Norway. Fjerde og siste etappe av sykkelsirkuset avsluttes i Bodø rundt klokken 17.30 i dag.

– Til tross for at en del sultne måser også prøvde å få seg en smakebit, har alt gått tilnærmet problemfritt. Vi greide å vifte unna fuglene.

Scandic - Verdens lengste frokostbord

Bordet strekte seg fra Bankgata til Hålogalandsgata.

Foto: Adrian Dahl Johansen / NRK

Alle fikk mat

Med 1600 sitteplasser var det dimensjonert for store folkemengder under frokostserveringen som varte mellom klokken 10 og 12.

I alt ble det satt ut 10.000 rundstykker og croissanter, 600 kilo grønnsaker og frukt, 10.500 skiver ost og skinke og omeletter ble laget av blant annet 1000 skriver bacon og 7.500 egg til sultne nordlendinger.

– Vi gikk heldigvis ikke tom for mat, så alle fikk spise godt. Jeg er helt målløs nå. Jeg tror det vil ta flere uker å fordøye dette, sier Henry Hansen til NRK mens jubelen fra ivrige frokostgjester ljomer i bakgrunnen.