NRK Meny
Normal

Dette er en fiskebåt

Det er ikke hver dag man beint fram misunner en fisker jobben. Men i dag er en slik dag.

Nå skal du få bli med om bord i en fiskebåt litt utenom det vanlige. For i dag kom ringnotfartøyet MS «Kvannøy» til Bodø. Båten koster over 200 millioner kroner. Men så er det også litt bedre utstyrt enn vanlig.

Med salutt og med norske flagg ønskes en fiskebåt utenom det vanlige til havna i Bodø. Og det er ikke bare størrelsen på MS Kvannøy som er uvanlig. Over 200 millioner kroner har den kostet. Ledelsen i bodø-firmaet Hansen-Dahl har ikke spart på noe, her er trimrom, bad, tv og sofa i alle lugarer, flere kunstmalerier og en hypermoderne massasjestol.

– Det er mye luksus om bord, men det fortjener alle som jobber her, sier Birger H. Dahl.

Eget varmesøkende kamera

Også på brua er det meste av utstyr på plass, blant annet et varmesøkende kamera til en million kroner hvis noen faller over bord.

– Vi ønsker å være i teten når det gjelder teknologi. Vi tror på framtida for denne næringa. Det er dette vi lever for og skal leve av framover. Hadde vi tenkt kortsiktig hadde vi ikke bygget båt til 200 millioner. Da hadde vi drevet med det gamle vi hadde.

I dag fikk skuelystne komme om bord på båten, som skal fiske pelagisk fisk, som makrell og sild.

Grunnlegger Birger H. Dahl forteller stolt hvordan fangsten kommer om bord.

Til Nordsjøen

– Vi pumper fisken opp fra nota. Så kommer fangsten inn via rør før den blir fordelt på tanker.

I august skal MS «Kvannøy» til Nordsjøen for fiske for første gang. Men når ungdommen drar på fiske, må Birger Dahl bli igjen på land.

– Akkurat i dag kunne jeg tenkt meg og reversere ti år tilbake og blitt aktiv fisker igjen, smiler han.