– Det vi gleder oss mest til er å leke i vannet. Det er gøyere å leke enn å svømme, sier Dina i klasse 2D på Melbu skole.
I dag ble den nye svømmehallen på Melbu tatt i bruk for aller første gang. Mer enn 15.000 dugnadstimer har gått med for å gjøre en nedlagt svømmehall til et fullt fungerende badehus.
10 år uten svømmeundervisning
Elevene i Melbu har ikke hatt svømmeundervisning på nesten 10 år, og lærerne mener at dette bassenget er viktig å ha for elevene.
– Det har mye å si. Det er ikke mange andreklasselever her som kan svømme, sier lærer Stein Olsen.
Ifølge rektor Arnvid Johansen ved Melbu skole har mange elever gått ut av skolen med svært begrensede svømmekunnskaper.
– Når vi nå står her i dag og bassenget er tatt i bruk er det en merkedag på melbu skole, sier rektoren til NRK.no.
Dina i klasse 2D kan nesten ikke vente på å teste det nye Øybadet på Melbu.
Foto: Håkon Jacobsen / NRKLa ned i 2005
Siden 2005 har bassenget på Melbu som var eid av fylkeskommunen vært nedlagt, og hele bygget var i ferd med å bli revet. Men etter flere år og over 15.000 dugnadstimer, står bygget nå klart til bruk for hele Melbusamfunnet.
– Anlegget bærer preg av miljø og økonomi. Målet er å få ned kostnadene, sier driftsleder Torfinn Bendiksen i Øybadet.
– Anlegget bærer preg av miljø og økonomi. Målet er å få ned kostnadene, sier driftsleder Torfinn Bendiksen i Øybadet.
Foto: Håkon Jacobsen / NRKTotalt vil alle kostnadene ha kommet på over 25 millioner kroner, men de initiativtakerne er likevel optimistiske på at dette skal lønne seg.
Dugnadsånden lever
– Melbusamfunnet er kjent for sin dugnadsånd. Her vet man at man får resultater ut av dugnad. Nå har vi tegnet en avtale med Hadsel kommune at skolen skal kunne bruke bassenget mellom klokka 08 og 15 om ettermiddagen. Vi er nødt å tjene en del penger på skolen også dersom vi skal klare å holde driften uten å søke kommunen om tilskudd, sier Bendiksen til NRK.no.
Totalt vil alle kostnadene ha kommet på over 25 millioner kroner, men de initiativtakerne er likevel optimistiske på at dette skal lønne seg.
Foto: Håkon Jacobsen / NRK