NRK Meny
Normal

Desinfiserer passasjerene

Noro-viruset er tilbake på Hurtigruten. Nå blir passasjerer møtt med spritflasken når de går om bord.

MS Midnatsol

NORO-VIRUSET: For andre gang på to år har det brutt ut omgangssyke på 'Midnatsol'.

Foto: NRK

Det var på skipene «Nordkapp» og «Midnatsol» at det ble registrert tilfeller av noro-viruset før helga skriver Bergens Tidendes nettutgave.

Til sammen 28 passasjerer ble syke av det som på godt norsk kalles omgangssyke.

Isolerte passasjerene

- Det er ingen syke per i dag. Vi fikk isolert passasjerene som ble syke, og inntil nå har vi blitt over med det, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum i Hurtigruten til bt.no.

200 syke i fjor

Utbruddene vekker vonde minner for selskapet, som på samme tid i fjor måtte se tre av sine skip - deriblant «Midnatsol» - bli rammet av noro-viruset. Over 200 ble syke, og alt oppstyret bidro også til de røde tallene da selskapet gjorde opp regnskap for 2007.

- En lærepenge

- Tiltakene vi har iverksatt vil vi holde på med inntil videre. Det er bedre å være føre var, selv om det er noe så ukomplisert som en omgangssyke. Vi ønsker ikke denne typen smittefare ombord, sier Norum til bt.no.

I tillegg til spritbeholdere ved inngang til matsal og andre steder på hurtigruteskipene, blir det også hyppigere vasker på fellesarealene på skipene.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.