Denne hansken forsinket fly med tre timer

Widerøe mistenker at en flypassasjer er synderen.

Brannhanske stjålet fra Widerøe-fly

BLE FOR FRISTENDE: En slik brannhanske manglet om bord i Mo Rana da Widerøe-flyet skulle ta av å fly til Bodø onsdag morgen.

Foto: Widerøe

Flypassasjerer som skulle ut å fly fra Mo i Rana til Bodø med Widerøe onsdag morgen fikk denne SMS-en fra flyselskapet:

Widerøe beklager at din avgang til Bodø er er forsinket i dag. Dette skyldes tyveri av påkrevd sikkerhetsutstyr i flymaskinen. Dette påvirker de som har videreforbindelser og vi ber dere ringe oss på telefon 98901565 eller 98901422. Ny avgangstid er estimert klokken 1245. Oppmøte senest klokken 1230. Hilsen Widerøe Mo i Rana

SMS fra Widerøe onsdag morgen

Mistenker passasjerer

Brannhanske stjålet fra Widerø-fly

Hansken er en helt nødvendig del av sikkerhetsutstyret om bord dersom det oppstår varmeutvikling eller brann.

Foto: Widerøe

Det var før take-off fra Mo i Rana lufthavn på Røssvoll at besetningen oppdaget at brannhansken som oppbevares bak i kabinen ikke lå på plassen sin. Også en redningsvest manglet.

– Det er trolig passasjerer som har forsynt seg. Brannhansken ligger bakerst i kabinen oppå et brannslukningsapparat. Dette er pålagt sikkerhetsutstyr for at flyet skal være flydyktig. Flyet får ikke ta av uten at denne er på plass, sier informasjonssjef Silje Heggelund Brandvoll i Widerøe til NRK.

Dermed ble flyavgangen utsatt inntil en ny brannhanske er på plass. Redningsvesten var ikke like kritisk å få erstattet fordi det alltid finnes ekstravester om bord.

Blir politianmeldt

Silje Brandvoll

– Vi ser veldig alvorlig på dette og anmelder alltid slike tyverier. Heldigvis er det ikke ofte det skjer, sier informasjonssjef Silje Heggelund Brandvoll.

Foto: Widerøe

Hansken er en helt nødvendig del av sikkerhetsutstyret om bord dersom det skulle oppstå varmeutvikling eller brann.

– Hansken er en vesentlig del av sikkerhetsutstyret, og brukes dersom en kabinansatt må slukke brann eller fjerne en varm gjenstand.

Både restauranter og hoteller er vant til at «suvenirjegere» stjeler gjenstander som hårfønere, bestikk og ølglass. Å rappe livsviktig sikkerhetsutstyr fra et fly er noe helt annet, iføge Brandvoll.

– Vi ser veldig alvorlig på dette og anmelder alltid slike tyverier. Heldigvis er det ikke ofte det skjer. De fleste skjønner jo at slike gjenstander er til alles felles sikkerhet, sier informasjonassjefen til NRK.

Røssvoll flyplass, Mo i Rana

Det var før take-off fra Mo i Rana lufthavn på Røssvoll at besetningen oppdaget at brannhansken som oppbevares bak i kabinen ikke lå på plassen sin.

Foto: Avinor