NRK Meny
Normal

Den siste omkomne funnet i Vefsn

Den siste av de fire omkomne etter sørpeskredet på Jamtfjelltinden i Vefsn ble funnet torsdag formiddag.

Skred-søk i Jamtfjelltiden

FUNNET: I dette området fant en HV-soldat den siste savnede kvinnen etter skredtragedien i Jamtfjelltinden 16. mai.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Therese Mari Åkerøy (29) fra Brønnøy i Nordland var en del av et følge på åtte personer som var på tur i fjellet i Vefsn, da de ble tatt av to skred søndag 16. mai.

Fire personer overlevde, mens fire kvinner omkom i ulykken.

Funnet av HV-soldat

– Klokka 11.20 ble den savnede kvinnen funnet. Det var en av HV-soldatene som søkte med stenger som støtte borti noe, bare fire meter fra der hvor hennes søster ble funnet fredag 21. mai, sier konstituert stabssjef Roar Tøgersen ved Helgeland politidistrikt til NRK.no.

Kvinnen lå en halv meter under snøen, og ble funnet ved en tilfeldighet.

– Ja, det har vært søkt akkurat her tidligere. HV-soldaten fikk en innskytelse, og bestemte seg for å søke akkurat her, sier Tøgersen.

Forsterkninger

Letekasjonen var i dag forsterket med spesialmannskaper fra Svalbard som hadde med seg radarstyr. En steam-maskin som kan smelte snø og is var også flydd inn i rasområdet i dag, samt utstyr for å spore opp mobiltelefoner.

Men den savnende kvinnen ble altså funnet uten hjelp av spesialutstyret.

– Letemannskapene er svært lettet over at kvinnen endelig ble funnet, sier Tøgersen.

Begraves i helga

Konstituert stabssjef Roar Tøgersen ved Helgeland politidistrikt

Konstituert stabssjef Roar Tøgersen ved Helgeland politidistrikt.

Foto: Frank Nygård

Raset i Jamtfjelltinden gikk 16. mai da turfølget ble overrasket av et 60 meter bredt sørpeskred. To av de kvinnene ble funnet av turkameratene, mens letemannskaper måtte søke etter de to siste.Søket etter de savnede ble forsinket fordi det var fare for nye skred i området.

Siste fredag ble den tredje kvinnen, 43 år gamle Bjørg Heidi Åkerøy, funnet. 29-åringen som ble funnet torsdag er hennes yngre søster. Også storesøsteren Tove Åkerøy og Berit Rugeldal mistet livet i ulykken.

Rugeldal gravlegges fredag fra Pinsemenigheten Betels lokaler i Mosjøen. De tre søstrene gravlegges fra Dolstad kirke lørdag.

Søstre tatt av ras i Vefsn

TRE SØSTRE TATT AV RASET: Søstrene Åkerøy var ivrige og erfarne turgåere. F.v. Tove Peggy Åkerøy (45), Bjørg Heidi Åkerøy (43) og Therese Mari Åkerøy (29).

Foto: Privat