Den siktede bodømannen har tilstått overgrep

Politiet i Salten mener den ansatte i helsevesenet utnyttet stillingen til å skaffe seg seksuell omgang.

Bodø politihus

Mannen ble varetektsfengslet 16. oktober og sitter fortsatt fengslet.

Foto: Katrine Olsen Sørgård / NRK

Mannen som er siktet for seksuell omgang gjennom å misbruke sin stilling eller et tillitsforhold har nå erkjent de faktiske forhold i den ene saken, skriver Avisa Nordland.

Bodømannen i 50-årene er ansatt i helsevesenet i Bodø kommune. Politiet mener han har utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang. Han er nå suspendert fra stillingen.

Han har tilstått det alvorligste forholdet, som gjelder seksuell omgang med en av de fornærmede, men han har ikke erkjent straffskyld, sier politiadvokat Alf-Anton Røst til Avisa Nordland.

Når det gjelder den andre fornærmede er mannen konfrontert med påstandene i den saken, men ifølge Røst har han ikke tilstått eller erkjent noe straffbart i den forbindelse.

To fornærmede

Mannen ble varetektsfengslet 16. oktober, og vil i første omgang sitte fengslet fram til 13. november.

– Politiet har gjennom etterforskning avdekket at det er skjellig grunn til å tro at mistenkte har foretatt seksuelle overgrep mot to fornærmede, sa politiadvokaten til NRK på onsdag.

De to blir tatt hånd om av kriseteamet i Bodø kommune, som også ivaretar andre brukere, pårørende og ansatte.

Tidlig i etterforskningen

Ifølge avisen skal den ene av de fornærmede ha vært fast klient for den siktede mannen, og fornærmede framstår som pleietrengende. Mannen ikke tidligere straffedømt.

Politiet omtaler siktelsen som alvorlig og sier saken er høyt prioritert. Fortsatt gjenstår en rekke etterforskningsskritt, og politiet ber om tips fra folk som kan ha opplysninger som er relevant for saken.