Fotballkamerater protesterer mot utsendelse

Rundt 70 personer møtte opp utenfor politistasjonen i Mosjøen lørdag morgen for å protestere mot at et brødrepar i begynnelsen av 20-åra sendes ut av landet og til Afghanistan.

Demonstrerer mot utsendelse

Flere i Mosjøen var på plass utenfor politihuset litt over klokka 09 lørdag.

Foto: Espen Isaksen / NRK

Mange av de frammøtte var fra Mosjøen IL Fotball, klubben som brødreparet har spilt for i flere år.

– Styret og undertegnede har jobba et halvt år med å få omgjort vedtaket om utsendelse. Vi har vært i kontakt med UDI og flere av de beste asyladvokatene i landet, men vi har ikke nådd fram. Et lokalt engasjement er vårt siste håp, sier daglig leder i Mosjøen IL Fotball, Espen Isaksen.

Brødreparet Hamed Tajik (22) og Hamid (23) ble hentet av politiet torsdag kveld, ifølge Helgelendingen. De kom til Mosjøen i 2009 og har vært aktive i fotballklubben, både som spillere og trenere.

– Mange i klubben har fått et nært forhold til brødrene, sier Isaksen. Derfor er det helt naturlig at vi engasjerer oss. Til Helgelendingen forteller han at A-laget har samlet inn penger til advokatutgifter.

Har fått to avslag

Den tidlige demonstrasjonen foran politihuset i Mosjøen lørdag ble arrangert av Mosjøen IL Fotball og Vefsn Rød Ungdom. Ifølge Isaksen hadde de møtt opp kl 0915 for fengslingsmøte. Etter planen skal de deretter sendes til Trandum, for så å bli uttransportert i begynnelsen av desember.

– Brødrene har fått avslag to ganger på søknadene sine om opphold i Norge. Hvorfor mener dere at disse avslagene ikke er riktige?

De blir sendt tilbake til et land de aldri har vært i. De ble født i Iran av afghanske foreldre. De kan ikke en gang språket i Afghanistan. Vi mener det er håpløst at de skal sendes dit, sier Isaksen.