– Folk må tenke over hva de støtter

Disse vil at du skal snu i døra og droppe sirkusbesøket. – Dyrene har det ikke bra. Et liv i transport og i manasjen er ikke et verdig liv for noen.

Demonstrerer mot bruk av dyr på sirkus

Rikke Vold, Siri Schreiner, Elin Jensen, Ruth May Akersvatne og Espen Stabforsmo håper de kan bidra til at folk snur i inngangen og dropper sirkus-besøket.

Foto: Privat

Victoria Schreiner

– Folk må sette seg inn i hva et liv på sirkus innebærer for dyrene, sier Victoria Schreiner som demonstrerer mot bruk av dyr på sirkus.

Foto: Privat

Cirkus Merano gjester Mo i Rana i disse dager, og foran inngangen har seks personer tatt opptilling for å fortelle folk at de ikke bør entre teltet.

– Folk må sette seg inn i hva et liv på sirkus innebærer for dyrene, og tenke litt over hva de egentlig ønsker å være med på å støtte, sier Victoria Schreiner som har tatt initiativ til demonstrasjonen.

Hun mener det er viktig at folk får informasjon slik at de kan gjøre seg opp en mening.

– Det er ikke alle som har tatt standpunkt. De tenker at sirkus er sirkus og at man drar på det når det først er i byen.

– Vi forholder oss ikke til dem

Pressekontakt i Cirkus Merano Turid Beth Hansen sier at de er vant til slike demonstrasjoner, men ønsker ikke å kommentere noe ut over dette.

– Det er ytringsfrihet i Norge. Vi forholder oss til norske myndigheter og til publikum. Så lenge publikum ikke sjeneres av demonstrantene forholder vi oss ikke til dem, sier Hansen.

Cirkus Merano er inne i sesong nummer 39. Foruten elefanter har de også med kameler, papegøyer, hunder, ender og en katt i showet.

– Ingen har snudd i døra

Aksjonistene forteller om en stille og rolig demonstrasjon.

– Vi har printa ut plakater som vi deler ut til de som vil ha det. Noen kommer bort og snakker med oss og stiller spørsmål, mens andre bare går forbi uten å se på oss, sier Schreiner.

Så langt har de ikke greid å omvende noen sirkusgjengere.

– Vi skulle ønske noen ombestemte seg, det er jo målet vårt, men ingen har snudd i døra, forteller hun.

Gir seg ikke

Selv om de ikke har nådd målet om å få folk til å snu i døra kommer demonstrantene til å stille seg opp ved inngangen også før forestilling i morgen.

– Et liv i transport, i manesjen og under konstant trening er ikke et verdig liv for noen, sier Schreiner.

Hva mener du om bruk av dyr på sirkus?