Debuterer med Tornerose

Jann Roger Hovden har vært musiker ved siden av jobben hele sitt voksne liv. Men det er først nå – som 45-åring – han planlegger å gi ut et solo-album.

Jann R. Hovden

GIR UT PLATE: Siden 1985 har Jann R. Hovden bodd i Sarpsborg. Der jobber han som musikklærer i skolen.

Han er vokst opp i den lille bygda Hovden i Vesterålen. Men som 16-åring dro han til Oslo.

– Jeg ble lei av både nord-austen og nordvesten, sier han.

Det kan være temmelig værhardt på yttersida av Vesterålen. Men han har fremdeles et lite hus i hjembygda og er en tur dit hver sommer. Og det går på musikk også der, han spiller gjerne sammen med sine fire brødre. Og det hender han opptrer på Regine-dagene i hjemkommunen Bø.

Etablert som østfolding

Siden 1985 har han bodd i Sarpsborg. Der jobber han som musikklærer i skolen. Han har kone, fire barn og hund, men ved siden av jobb og familie har det blitt tid til å dyrke hobbyen som utøvende musiker. Selv om han har skrevet musikk i 20 år, er det ikke egne låter han har fremført ute på spillejobbene. Men nå har han et album-prosjekt med egne låter på gang.

HØR: Musikk under Polarhimmelen med Jann Roger Hovden.

Farvel Tornerose

Foreløpig har han laget en single med to sanger. «Farvel Tornerose» er en av dem, og er en sang han ønsker å bygge albumet rundt. Han kaller det også «Farvel Tornerose-konseptet». Det har tatt litt lengre tid å få albumet ferdig enn han hadde tenkt, men han regner med å kunne gi det ut rundt årsskiftet.

– Musikken spenner fra rolige ballader til litt mer blues-inspirert rock, og målgruppen er voksne mennesker med erfaring på baken, sier Jann Roger Hovden.

Lenke til Musikk under Polarhimmelen som podkast

Alt om: Musikk under polarhimmelen