Debuterer med skrekkfilm fra Nesna

Bevæpnet med et budsjett på 500 kroner og lokale skuespillere debuterer Thomas Christian Hansen som regissør.

Lager skrekkfilm på Nesna

Siden han var liten gutt har Hansen elsket å skremme folk. Når han nå lager sin første spillefilm i en alder av 39 år, var han aldri tvil om hva det måtte ende med – en grøsser fra hjemstedet Nesna.

Hansen tar oss med til den gamle rektorboligen på Nesna, som ifølge han selv er det perfekte sted for å lage en skrekkfilm.

– Gamle rektorer er ikke kjent for å alltid være i godt humør. Det har sikkert forekommet litt av hvert her, sier den ferske regissøren og ler.

(artikkelen fortsetter under)

Thomas Christian Hansen

Thomas Christian Hansen debuterer som regissør med skrekkfilm fra hjemstedet.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Debutant

I filmen er sju ungdommer på helgetur i et rikmannshus. Etter hvert som de utforsker stedet, begynner skumle ting å skje, ting som overhodet ikke var planlagt.

– Jeg fikk en idé om å lage skrekkfilm fordi huset, tomten og omgivelsene er veldig egnet. Samtidig hadde jeg lyst på en stor kunstnerisk utfordring.

Det har endt med den halvannen time lange filmen «Mørkets sirkel».

Trangt budsjett

Runa Steiro Storheil

Alle skuespillerne i filmen er fra Nesna. Runa Steiro Storheil har alltid vært skremt av rektorboligen.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

I hans første spillefilm er budsjettet på 500 kroner. Alle skuespillerne er fra Nesna, og også de har et spesielt forhold til stedet hvor skrekkfilmen spilles inn.

– Denne rektorboligen er noe av det som har skremt meg mest siden jeg var liten. At det lages skrekkfilm her, når du allerede vet at det spøker her, gjør det ekstra spennende, sier skuespiller Runa Steiro Storheil.

Foruten målet om å skremme flest mulig og å lage film, har regissør Thomas Christian Hansen forhåpninger om at flest mulig skal få se sluttproduktet

– Det hadde vært veldig artig å få vist filmen på lokalkinoen og lage en Nesna-Hollywood-premiere med rød løper.

Rektorboligen på Nesna

Den gamle rektorboligen på Nesna ga inspirasjon til skrekkfilmen «Mørkets sirkel».

Foto: Håvard Karlsen / NRK