Debutantene avgjorde på Aspmyra

Emil Jonassen og Milan Jevtović sikret hjemmeseieren for Bodø/Glimt i sesongens første eliteseriekamp.

Emil Jonassen feirer sitt aller første Bodø/Glimt-mål

Emil Jonassen feirer sitt aller første mål for Bodø/Glimt. De gule vant 2-0 over Sogndal på hjemmebane i kveld.

aasmund bjørkan glimt seier

Bodø/Glimts trener Aasmund Bjørkan var svært fornøyd etter årets første seriekamp. Laget er spådd en dårlig sesong, men i dag viste to av debutantene hva som bor i det nye Glimt-laget

Bodø/Glimts trener Aasmund Bjørkan er stolt av de to ferske Glimt-spillerne etter serieåpningen mot Sogndal på Aspmyra i kveld.

– Det var deilig å få en sånn start. Jeg er stolt av guttene som tok tak og avgjorde til vår fordel, sier Bjørkan etter kampen som endte 2-0 til hjemmelaget.

Det var på ingen måte gitt at det skulle ende så godt for gultrøyene. Allerede ett og et halvt minutt ut i kampen kom Sogndal seg inn i 16-meteren til Bodø/Glimt. Bortelaget var offensive fra start.

Men det snudde raskt. Glimt fikk etter hvert grep om kampen og hadde ballen mest den første halvtimen.

Emil Jonassen satte kampens første mål

Simen Brekkhus sørget for Sogndals største sjanse i første omgang da han klinket til med venstreslegga fra 25 meter. Halldórsson fikk bokset ballen ut.

Det var fare for at første omgang skulle ende målløst, men tre minutter før pause ble det corner til Bodø/Glimt.

Debutant og venstreback Emil Jonassen fikk ballen i beina tett på mål og klinket til fra nesten død vinkel. Kula smalt i nettet via tverrliggeren.

Gode takter fra Glimt

Bodø/Glimts nyeste signering Hannes Halldórsson

Hannes Þór Halldórsson sier det ligger an til å bli en god sesong for Bodø/Glimt.

Sogndal åpnet andre andre omgang like offensivt som første. De var høyt oppe flere ganger, men Bodø/Glimt fikk med nød og neppe klarert unna.

Glimts keeper, Hannes Þór Halldórsson, sa etter kampen at han mener forsvaret er solid.

– Det er masse kvalitet i dette laget. Vi har en god forsvarsfirer.

Publikum fikk også glimtvis se hjemmelaget spille svært godt. De hadde flere store sjanser.

Bodø/Glimt - Sogndal

Sogndal presset høyt den siste delen av kampen, men greide ikke få ballen i nettet.

Jevtović avgjorde med ei nydelig scoring i debuten

Sogndal jaget utligning og presset desperat de siste femten minuttene av kampen, men det nyttet lite.

Kampen ble avgjort da Glimt-debutant Milan Jevtović fikk ballen fire minutter før full tid.

Jevtović smalt ballen tett opp i krysset. Et nydelig mål og en sterk enkeltmannsprestasjon av 22-åringen.

Dermed endte det altså 2-0 til Bodø/Glimt over Sogndal på Aspmyra.

Bodø/Glimts Milan Jevtovic

Milan Jevtović satte Glimts andre mål i kveld. Ballen smalt hardt og kontant i krysset.

– Deilig å toppe tabellen

Mange var på forhånd spente på hvordan "nye" Glimt ville klare seg i sesongåpninga, den første av årets 30 kamper.

Flere eksperter har varslet at de ikke har tro på at sesongen blir spesielt god for gultrøyene. De mener laget er for ungt og urutinert, og at bærebjelkene fra fjoråret ikke er erstattet. Både VG, TV 2 og Nettavisen har tippet en 12. plass. Aftenposten har tippet at de vil lande helt nederst på tabellen.

Men da kveldens kamp ble avblåst lå laget, om enn svært foreløpig, på førsteplass.

– Det er deilig å toppe tabellen, avslutter Glimt-trener Aasmund Bjørkan.