Hopp til innhold

Seks vogntog måtte berges på få timer

Kraftig snøfall gir glatte veier og dårlig sikt for bilistene på Helgeland. – Både på E6 og E12 pågår det bilberging av utenlandske vogntog, opplyser politiet.

Trailer utfor veien ved Tverrvatnet, Umbukta

HAVNET I GRØFTA: Politiet på Helgeland fikk melding om at dette vogntoget havnet i grøfta ved Tvervatnet på E12 i Rana fredag kveld. Lørdag lå det fortsatt og ventet på bilberging.

Foto: Hans Petter Sørensen

Både fredag kveld og lørdag har det glatte føret skapt trøbbel for trafikken på Helgeland. Spesielt tungtrafikken sliter, og flere vogntog har måttet få assistanse.

– Akkurat nå sperrer ett vogntog E6 i Halsøy i Mosjøen. Også på E12 i Rana står wett vogntog på tvers, og venter på bilberging. Begge disse er utenlandske, opplyser operasjonsleder Vegard Vordal i Helgeland politidistrikt til NRK.no.

Også fredag kveld strømmet det på med meldinger om trafikkuhell og vogntog med problemer.

  • I 20-tida fikk politiet melding om et vogntog som havnet i grøfta ved Tvervatnet på E12 i Rana.
  • I krysset sør for Korgfjelltunnelen ble et vogntog stående fast på E6 i 19-tida.
  • Et annet vogntog fikk problemer og sperret på E6 ved Bolna på Saltfjellet. Veien ble ikke åpnet for fri ferdsel før klokka 18.55.
  • Et vogntog fikk problemer ved stigeplatået i Mo i Rana. Ifølge politipatruljen på stedet, var det problemer med en kjetting som gjorde at bilen ikke kom seg løs.
  • Det ble også meldt om to kollisjoner ved krokstrand og Drevja hvor personbiler var involvert. Ingen personer kom til skade.

– Kjør forsiktig

Politiet på Helgeland har en oppfordring til bilistene som ferdes på Helgeland.

– Det har falt mye snø og sikten er periodevis dårlig. Det er også nullføre og dermed glatt på veiene. Vi oppfordrer folk til å være forsiktige, sier operasjonsleder Vegard Vordal til NRK.no.