Hopp til innhold

– Han syntes det var fryktelig flaut

Sjåføren av en Coop-trailer bommet på veibeskrivelsene og satte seg fast i et boligfelt i Bodø.

Coop-trailer kjørte feil

Viking fikk melding om hendelsen klokken 14.30 i går ettermiddag.

Foto: Knut-Ole Iversen

Knut-Ole Iversen bor på Vollen i Bodø og så Coop-traileren da den var på vei opp den stupbratte Fjellveien ved 14.30-tiden i går ettermiddag.

– Jeg så at dette kom til å gå galt og kjørte oppover for å se. Det viste seg at sjåføren hadde bommet på veibeskrivelsene han hadde fått og sto bom fast i den bratte bakken. Han hadde fått beskjed om å finne en Esso-stasjon på veien, men den fant han aldri.

Ifølge Iversen hadde sjåføren av Coop-traileren forsøkt å rygge ned, men satte seg fast midt i bakken. Iversen jobber selv i NAF, men var ikke på jobb da hendelsen skjedde.

– Jeg vet ikke hvor erfaren sjåfør var, men han syntes det var fryktelig flaut. Han hadde det ikke noe særlig, sier Iversen.

Bratt og trangt

Bergingsleder Per Morten Thuv i Viking Redningstjeneste fikk melding om hendelsen klokken 14.30, og to personer ble sendt ut for å bistå sjåføren.

– Det er fryktelig bratt og trangt om plassen der oppe, og bakken er ikke laget for vogntog. Vi slet med å få snudd traileren og brukte lang tid, men vi fikk det til til slutt.

Thuv påpeker at traileren var rett skodd for vinterføret i Bodø.

(artikkelen fortsetter under)

Coop-trailer

Viking brukte over fire timer på å få Coop-traileren på rett kjøl.

Foto: Knut-Ole Iversen

Opptrådte riktig

Sjåføren av Coop-traileren hadde fått veibeskrivelse om å kjøre til høyre i rundkjøringen ved jernbanestasjonen, men kjørte i stedet til høyre ved politistasjonen i Bodø og fortsatte oppover bakken i Fjellveien.

Daglig leder i Fosen transport, Hans Kristian Norset, forteller at sjåføren skulle til en terminal i Bodø og levere varer da han bommet på veibeskrivelsene.

– Vi har våre faste sjåfører som kjører til Bodø med varer, men denne sjåføren var ukjent med plassen og veiene i Nordland og tok derfor av i feil avkjørsel.

Da Coop-traileren kom opp i bakken på vei til Turisthytta, innså han at han ikke hadde mulighet til å snu, og rygget derfor tilbake. På grunn av trallens størrelse, den bratte svingen, og trangt om plassen, ble traileren stående bom fast i boligfeltet.

– Da sjåføren innså at han ikke hadde sjans til å komme seg ned på egen hånd, sikret han hjulene med strøsand og kjetting før han kontaktet bergingsselskapet.

Ifølge Norset skal det ikke være noen større skader på traileren.

– Våre sjåfører er så ærekjære på jobb, og sjåføren vår syntes dette var fryktelig flaut. Men han handlet riktig, i stedet for å forsøke å komme seg ned alene ringte han etter hjelp.

– Det er beklageligvis slikt som kan skje, og vi får jobbe med å unngå lignende situasjoner senere.