Hopp til innhold

Christian vant en av verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranser

Christan André Pettersen fra Bodø gjorde en solid innsats under årets Bocuse d'Or Europa, også kalt EM i kokkekamp, som ble avgjort i Torino i kveld.

Norge vant Bocuse d'Or Europa 2018

Slik så det ut da Christian André Pettersen fra Bodø vant i kveld.

Bodø-kokk Christian André Pettersen deltok sammen med sitt kokkeapparat mot noen av de beste kokkene i Europa, under prestisjekonkurransen Bocuse d´Or som i dag ble arrangert i Italia.

Danmark tok bronse, Sverige tok sølv og Christian André Pettersen og Norge tok gull i mesterskapet.

Menyen besto av blant annet risotto, lettstekt Fassone-kjøtt og mandelpoteter fra Nord-Norge.

Christian André Pettersen og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2019.

Norges meny
Foto: Tom Haga

– En enorm lettelse

Rett etter at vinneren var kåret var det en svært lettet bodøværing som kunne løfte beviset på at han er europamester i kokkekamp.

– Det er en enorm lettelse å vite at resultatet har kommet. Dette har vi jobbet hardt for, sier Pettersen.

Må jobbe enda hardere

Med seier i Bocuse d'Or Europa kvalifiserte Norge og Pettersen seg til «verdensmesterskapet» som holder i Lyon i januar neste år. Pettersen feirer med bankett i kveld, men så begynner den harde jobbingen igjen.

– Det blir en ny konkurranse og enda tøffere nivå. Nå må vi bare jobbe beinhardt.

– Den største konkurransen

Lagkamerat Rasmus Johnsen Skoglund beskrev konkurransen på følgende måte i går:

– Du går inn i en boble og har ekstremt mye du skal fokusere på, så man vil ha minst mulig distraksjoner i forkant, forklarer Skoglund.

Hans rolle før og under konkurransen har vært å være koordinator, som kan sammenlignes med å være i smørebua til skiløperne, ifølge han selv.

– Dette er den største konkurransen du kan være med i som kokk. Europauttaket skjer i Italia hvor de ti beste får være med videre til VM i Lyon.

Verdens mest prestisjefylte

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst, kommer det fram av en pressemelding.

De siste to dagene har 20 deltagere konkurrert om 10 plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2019.

Norges 13 Bocuse-kokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og to bronser siden 1987.

Vant kokkekonkurransen Bocuse D'Or Europa