NRK Meny
Normal

Charlotte (28): – Jeg fikk drømmejobben

Å havne utenfor arbeidslivet er ingen enkel sak og mange trenger råd. For Charlotte Hernes Hartviksen (28) ble redningen hjelp fra NAV og Karrieresenteret AS3 Employment.

Charlotte Hernes Hartviksen

FIKK HJELP: Etter å ha vært i kontakt med NAV og Karrieresenteret AS3 Employment fikk Charlotte Hernes Hartviksen fast jobb i Specsavers.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

I dag var den offisielle åpningen av Karrieresenteret AS3 Employment i Bodø. Senteret hjalp Charlotte tilbake i arbeid og i dag fikk hun fortelle sin historie til helseminister Bent Høie og andre.

– Legen tok kontakt med NAV, så fikk jeg videre hjelp av karriereveiledere. Da traff jeg på mennesker som alltid har kontordøra åpen og med et ønske om å hjelpe, sier Hernes Hartviksen.

Måtte revurdere egen fremtid

Det var en sykdomsperiode som førte til at Hernes Hartviksen måtte få hjelp av NAV og Karrieresenteret. Noe hun ikke angrer på nå, med fast stilling i Specsavers.

Nå i jobb

I JOBB: Charlotte Hernes Hartviksen sammen med avdelingsleder hos AS3 Employment i Bodø, Jørn Tvervik og veileder i helse og livsstil Lise Johannessen.

Foto: VILDE BRATLAND ERIKSTAD / NRK

– Jeg stortrives, det er dette jeg vil gjøre i livet, sier hun.

Men å kaste seg ut i jobbmarkedet særlig i en vanskelig fase av livet var ikke like lett.

– Det var helt klart skummelt, særlig da jeg tidligere jobbet på samme sted lenge før jeg ble nødt til å søke om hjelp og rådgiving. Men det gikk jo bra! Forteller Hernes Hartviksen.

Visste du hvilken jobb du så for deg, som kunne være drømmejobben?

– Ja, egentlig. Men årsaken til at jeg trives her er fordi jeg får lære og muligheten til å utvikle meg i jobben. Dessuten har jeg fantastiske kollegaer, sier hun.

– Det er dette som er helse for meg

Helseminister Bent Høie

OFFISIELL ÅPNING: Karrieresenteret i Bodø hadde sin offisielle åpning i dag, men har vært i drift i flere måneder.

Foto: METTE VOLLAN / NRK

Helseminister Bent Høie fikk æren av å klippe snoren og offisielt åpne karrieresenteret AS3 Employment.

Folk skal få en ny sjanse, ingen går ut på dato.

Helseminister Bent Høie

Hva tror du karrieresenteret betyr for dem som skal ut i arbeidslivet?

– Helt klart veldig mye. Mange forbinder jobben med et viktig fellesskap, der kan vi bidra i samfunnet. Også er det et økonomisk aspekt, å tjene egne penger gir større frihet, sier Høie.

– Å være helseminister handler om det å mestre sitt eget liv. Det er det som er helse for meg, sier Høie

Hjelper syv av ti

Tallene deres viser at syv av ti kommer tilbake i arbeid. Noe som passer bra i og med at selve målet er å hjelpe og veilede mennesker som Charlotte. Det gleder Avdelingsleder hos AS3 Employment i Bodø, Jørn Tvervik.

Jørn Tvervik

FORNØYD MED TALL: Avdelingsleder hos AS3 Employment i Bodø, Jørn Tvervik er fornøyd med at deres tilbud om karriereveiledning fungerer.

Foto: VILDE BRATLAND ERIKSTAD / NRK

– Jeg har opplevd at folk ringer gråtende til meg fordi de setter pris på hjelp. Noe av det beste med jobben er å hjelpe særlig de som har stått utenfor arbeidslivet i lengre tid. Da varmer det litt ekstra, sier Tvervik.