Caroline Meier fra Sortland: Får til det «umulige»

Alle burde ha en nordlending, kanskje aller helst en som Caroline Meier.

Caroline Meier

Caroline Meier er en av kandidatene til prisen Årets Nordlending

Foto: Deadline media

40-åringen fra Sortland har fått til utrolig mye og beskrives som en råskinn av en dame. Hun bidro blant annet til å få VG-lista til Sortland i fjor og til å starte opp festivalen «Fæsterålen». For kort ti siden fikk hun den første nordnorske kommunikasjonsprisen for å utøve kommunikasjon med sterk identitet. Til daglig er hun ansatt i Deadline Media, et selskap som driver med film og media. Å bli nominert til «Årets Nordlending» kom som en stor overraskelse.

– Det er utrolig stort at folk har stått på og nominert meg og arbeidet vårt, spesielt med dén lista over POWER-nordlendinger. Så til de som har nominert meg, sier jeg takk. Det gir jo en viss refleksjon at folk setter virkelig pris på det engasjementet vi har skapt rundt det å være nordlending, sier Meier, opprinnelig fra Lødingen.

Hunger etter å levere

Meier har en allsidig bakgrunn. Hun har studert kunsthistorie i Bergen, vært bartender, passkontrollør og jobbet på teknisk support på Telenor.

– Det skulle dog bli som journalist og kommunikasjonsstrateg at jeg fant min plass i livet. I mange år jobbet jeg som prosjektleder på Telenor Internett både i Stavanger og Oslo. Jeg har også jobbet som journalist for TV2 og Nettavisen. Jeg elsket de årene med høyt prestasjonspress. Det ga meg en hunger etter å levere mer enn forventet, forteller hun.

Planen til Meier var å fortsette karrieren i Oslo for så å flytte til utlandet.

– Men i løpet av en uke i 2004 døde broren min i en brann, og begge foreldrene mine fikk en dødsdom. I mange år fokuserte jeg primært på å være profesjonell pårørende sammen med mine søsken. Det ble en tid der alt ble snudd på hodet. Det var da jeg oppdaget hva Nord-Norge egentlig er, nemlig en skattkiste av uforløst potensial.

Caroline Meier er opptatt av å få ting til å skje og av at folk må bli bedre til å fortelle om Nord-Norge.

Hva skyldes engasjementet ditt?

– Jeg er nok lettengasjert av natur. Det artigste jeg vet er når folk, bedrifter, organisasjoner eller steder ser sitt eget potensial og skjønner at de kan få til noe som de ikke trodde var mulig. Engasjerte mennesker er det vakreste som finnes i verden. Jeg kommer alltid til å jakte på det som får gnisten til å tennes i alle folk jeg møter. Det er for meg lykke. Det trenger ikke være de svære tingene som mange får vite om. Det er mer den fellesskapsfølelsen av å skape noe sammen, som jeg er avhengig av.

Engasjerte mennesker er det vakreste som finnes i verden.

Caroline Meier

Gjennomført galskap

Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd?

– Det er litt som å spørre en mor om hvilket barn er penest altså, og jeg har jo ikke oppnådd noe alene. Men «Gangnam Style» med Pensjonistrevyen i Bodø var stort, «VG-lista til Sortland» var enormt, og kampanjen «Alle burde ha en Nordlending» var så gøy. «Fæsterålen» var vel gjennomført galskap. Om antall tårer er en målestokk, så må jeg si første Arctic Race of Norway. Vi var en gjeng som jobbet knallhardt med å få masse nasjonal presse til Lødingen. På privaten er nok høydepunktet å bli gift med den artigste myreværingen og få tre barn med ham.

Trykk her for å stemme. Du kan også stemme via SMS. Send tekstmelding med kodeord ANnordlending og kandidatnummer til 2005. Stemmer du ved bruk av SMS koster det kr. 3,- per stemme.