Hopp til innhold

Her vil de bygge 255 nye studentboliger

Universitet i Nordland mangler sårt nye studentboliger. Kunnskapsdepartementet er nå svært nær en avgjørelse om økonomisk støtte til bygging av 255 nye studentboliger på Mørkved i Bodø.

Her vil de bygge 255 nye studentboliger

FIKK TOMT: – Alle nødvendige avtaler er inngått og nå venter vi bare på det nødvendige tilskuddet fra Kunnskapsdepartementet, sier direktør Bente Sofie Larsen ved Studentsamskipnaden.

Foto: Universitet i Nordland

I disse dager søker ungdom seg til landets ulike universiteter og høyskoler. Men det har i lang tid vært mangel på studentboliger til den økende studentmassen, noe som også gjelder Universitet i Nordland.

Hvert år må derfor studenter sove i klasserom og sovesaler ved universitet i påvente av bosted.

Venter på tilskudd

På landbasis anslår Norsk studentorganisasjon at det må bygges 13.000 flere studentboliger, for å oppnå målet om tjue prosent dekningsgrad.

I fjor sommer kom det fram at Universitet i Nordland var verst i klassen, med en dekningsgrad på knappe ti prosent.

Men Bodø kommune donerte en tomt til universitetet, ga det håp om bedre boforhold for studentene.

– Alle nødvendige avtaler er inngått og nå venter vi bare på det nødvendige tilskuddet fra Kunnskapsdepartementet, sier direktør Bente Sofie Larsen ved Studentsamskipnaden.

Hun håper på en rask avklaring, slik at byggingen kan starte så snart som mulig.

– Lang boligkø

Det gjør også studentleder Bjørn Åge Nilsen.

– Jeg håper nå at vi får finansiert første byggetrinn og kan starte på med byggingen av 255 boliger. Boligmangelen er kritisk, vi har lang boligkø og mange ventende studenter. Derfor er det viktig at dette skjer så fort som mulig.

Han ser for seg at det en gang blir bygd 600 boliger på tomta for å ta unna for behovet.

– Det betyr at Mørkved kan bli et mer attraktivt boligområde for studentene. Med flere studentboliger vil miljøet bli mer sammenspleiset. Vi kommer ikke bare til å ses i forelesningene, noe jeg tror er bra for samholdet.

Studenleder Bjørn Åge Nilsen og direktør Bente Sofie Larsen

KLAR FOR BYGGESTART: Studentleder Bjørn Åge Nilsen og direktør Bente Sofie Larsen håper de snart kan være i gang med byggingen av nye studentboliger.

Foto: Svein-Arnt Eriksen