Hopp til innhold

Bygger ny fiskebollefabrikk

Vesteraalens Hermetikkfabrikk har bestemt seg for å bygge i Sortland havn.

Vesteraalens Hermetikkfabrikk, Sortland

BYGGER NYTT: Nå planlegges ny fabrikk på Sortland.

Foto: Speranza

Det er etter å ha vurdert Nortura, andre lokaler og andre steder i Vesterålen, at Vesteraalens-konsernet nå har bestemt seg.

Gamle planer

De tar fram det «gamle» prosjektet for ny fabrikk i Sortland havn, for å videreføre produksjon av fiskeboller og ikke minst utvikle en rekke andre produkter, skriver SortlandsAvisa.

Geir Wilhelm Wold

BYGGER FOR FRAMTIDA: Vi bygger for 50 år, sier Geir Wilhelm Wold.

Foto: Stein Inge Pedersen / NRK

- Vi har bestemt oss nå for at vi skal bygge på den tomta vi har planlagt for i Sortland havn. Så snart det formelle er på plass, setter vi i gang med arbeidet, sier eier og styremedlem Geir Wilhelm Wold til avisen.

- Det innebærer et prosjekt som allerede har to-tre års planlegging bak seg, før byggingen ble kansellert i 2007. Arbeidet framover vil dreie seg om å få
finansieringen på plass, og byggestart vil bli så snart som mulig, sier han.

Havna er best

Ifølge Wold var det mange ting som lå bak beslutningen om å bygge i havneområdet. Nortura-bygget har vært i søkelyset, men blir kanskje fortsatt slakteri. Dessuten er infrastrukturen bedre i havna, sier Wold.

Eieren og styremedlem i fiskebollefabrikken mener Sortland har det beste utgangspunkt for plassering av ny fabrikk. Han beskriver det slik:

- Et perfekt veikryss hvor det er enklest å få levert alle slag fisk til, fra hele Vesterålen.

- Umiddelbart er det ikke det billigste å bygge ny fabrikk. Men nå bygger vi ikke for fem år, vi bygger for 50 år. For å utvikle nye produkter, trenger vi nye lokaler, sier Geir Wilhelm Wold til SortlandsAvisa.