Butikksjef høyt til fjells

- Det er storveis å være butikksjef her, sier Daniel Brændmo, imponert som han er over den store souvenir- og gavebutikken i Polarsirkelsenteret.

Daniel Brændmo

BUTIKKSJEF: Daniel Brændmo har vært butikksjef ved Polarsirkelsenteret i snart ti år og stortrives sammen med turistene.

Foto: Tore Gjerløw / NRK

Senteret som ligger ved E6, midt på Saltfjellet, nesten 700 meter over havet , har vært hans arbeidsplass om sommeren i snart ti år. Og Polarsirkelsenteret på Saltfjellet har blitt en av de største turistmagnetene i Nord-Norge.

- Sesongen varer fra 1.mai til 15. september og i løpet av noen hektiske sommermåneder kommer det rundt 160.000 tusen turister innom senteret, mange på jakt etter en minnerik souvenir.

HØR: Rana kommune

Polarsirkelstempel

Hva er mest populært?

- Det som det går mest av i antall er postkort som blir stemplet med eget eksklusivt Polarsirkelstempel. Men også t-skjorte med polarsirkelmotiv på er veldig stort. Det er eksotisk å krysse polarsirkelen og det er derfor så mange kommer hit, sier 29 åringen, som til daglig bor i Fauske kommune.

Evige optimister

Polarsirkelen er markert rett gjennom bygningen. Senteret inneholder også en utstillingsdel med både kunst, næringsliv og reiseliv. Og ei utstilling av arktiske dyr.

Hva med finanskrisen. Har dere merket noe til den?

- Ja, dessverre opplever også vi en reduksjon i trafikken, men det strålende sommerværet sørger for at vi har nok å gjøre, og dessuten i denne bransjen er vi evige optimister.

Hva mener du besøkende og turister bør få med seg i Rana kommune?