Normal

Bussen kjører fra barna

Skolebussen kjører fra 6 og 7-åringer etter skoleslutt ved Buksnes skole i Gravdal på grunn av stram ruteplan.

Ill.bilde: Skolebarn
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Stian Zakariassen har selv opplevd at hans seks år gamle datter Eline er blitt frakjørt av bussen. Han forteller at dette oppleves svært traumatisk for en liten unge.

- Det skal ikke mye fantasi til for å forstå at dette oppleves svært traumatisk for en liten unge å bli frakjørt på denne måten, sier Zakariassen. 

Barna har fem minutter

Det er Vestvågøy kommune ved Busknes skole som har bestillt skolebussen til ett gitt tidspunkt, men dette er bare fem minutter etter at skolen slutter.

For de minste elevene spesiellt er dette for liten tid, og ungene blir stressa av dette og er redde for å miste bussen. Det sier foreldrerepresentant Randi Rasmussen i skoleutvalget ved Buksnes skole.

- For barna blir verden temmelig skummel når bussen kjører fra dem og de står igjen alene. En jente ble hjemme fra skolen i to dager fordi hun var redd for å miste bussen på nytt, sier Rasmussen sint.

- Må følge ruta

Torsdag kveld møtes Nordtrafikk, skolen og foreldrene i et forsøk på å løse saken. Avdelingsleder Marion Pedersen i Nordtrafik på Leknes sier at de forstår problemet, men at de må følge oppsatt ruteplan.

- Vi har flere skoler som vi kjører fra og er nødt til å følge ruteplanen.

Pedersen forstår at forelde kan oppleve selskapet som firkantet når de bare venter fem minutter, men hevder at de ofte venter lengre enn dette.

- Ofte venter vi opptil sju minutter før vi kjører og dette er ganske mye med tanke på at vi også har andre skoler å ta hensyn til, sier Pedersen.