Hopp til innhold

Brukte denne grensaksa til å klippe i offerets tær

Et samboerpar gikk rundt i Bodø og utøvde grov vold mot flere personer. I dag møtte de i retten, tiltalt for å blant annet ha brukt ei grensaks til å delvis ha klippet av tåa til en mann.

Grensaks

Samboerparet i Bodø skal ha brukt denne grensaksa til å klippe i tre tær av en mann

Foto: Politiet

I dag måtte et samboerpar i Bodø møte i Salten tingrett, etter at de 18. februar i år skal ha beveget seg rundt og utøvd vold mot flere personer. I tillegg til å ha delvis klippet av en bodømann den ene tåa og ha skamfert to andre, står de tiltalt for å ha sparket ut tre tenner av en annen person og slått en tredje person i hodet med en flaske. I tillegg er de tiltalt for flere mindre forhold.

– Det spesielle i denne saken er at det er begått vold over kort tidsperiode over et realtivt stort geografisk område. Man har beveget seg fra sted til sted og begått vold, sier politiadvokat Stig Morten Løkkebakken.

Politiadvokat, Stig Morten Løkkebakken

Politiadvokat, Stig Morten Løkkebakken.

Foto: Bente H. Johansen / NRK

Det var Avisa Nordland som først omtalte saken.

Mente ofrene skyldte dem penger

I retten i dag forklarte de to tiltalte bakgrunnen til voldsepisodene. De reiste til tre forskjellige boliger og oppsøkte personer de mente skyldte dem penger. Tåklippingen skjedde på sted nummer to. Der oppsøkte de et annet samboerpar som de tiltalte mente skyldte dem penger.

Der ble først den fornærmede kvinnen slått mot ansiktet og kroppen, blant annet med en lysestake. Deretter forklarte den tiltalte kvinnen at hun hørte skrik fra naborommet. Der skal den mannlige fornærmede ha klipt av tre tær av den mannlige fornærmede ved hjelp av ei grensaks.

– Dette er det mest alvorlige punktet i tiltalten, sier Løkkebakken.

Innrømmer ikke skyld

Begge tiltalte forklarte at de hadde rusabstinenser den aktuelle kvelden. I retten kom det fram at de fornærmede gjorde ingen eller liten motstand.

– I forklaringene til de to tiltalte har vi fått høre at voldsepisodene har sin bakgrunn. Volden har derfor ikke vært uprovosert, slik det har blitt fremstilt i media, sier kvinnens forsvarer, Finn Ove Smith.

Hans klient erklærte seg ikke skyldig i de grove voldsepisodene, men innrømmet straffskyld for å ha utøvd vold og tyveri.

– Når det gjelder tåklippingen, forklarer hun at hun var i et annet rom i boligen da det skjedde. Hun forklarer at hun heller ikke har vært delaktig i de andre grove voldsepisodene de er tiltalt for, sier Smith.

Finn Ove Smith

Forsvarsadvokat Finn Ove Smith.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Jaktet i flere dager

Voldsepisodene førte til en stor politiaksjon, hvor de to personene ble pågrepet etter en intens jakt over flere dager.

Tiltalen har en strafferamme på ni års fengsel. Det er satt av tre dager til saken i Salten tingrett.

Innsatsleder Thorben Westgaard på Mørkved, hvor en voldsepisode skal ha funnet sted onsdag

Politiet jaktet etter de to tiltalte i flere dager.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Den tiltalte mannen erkjenner de grove voldsepisodene han er tiltalt for. Saken har en strafferamme på ni års fengsel.

– Han er klar over alvorligheten i situasjonen og den lange strafferammen. Det vil også være formildende og skjerpene omstendigheter som skal tas i betrakning, og det forventer han blir gjort også i denne saken, sier forsvarsadvokat Julie Kroepelien.