NRK Meny
Normal

Brudeparet fra Singapore havnet midt i uværet i Lofoten

Tan Kaixin og brudgommen Ng Yeowcheng reiste til Nordland for å ta brudebilder. Nå er de værfaste i Lofoten.

Brudepar fra Singapore værfast i Lofoten

Været i Lofoten ble nok av det litt vel eksotiske slaget for brudeparet fra Singapore, som trolig må utsette hjemturen.

Foto: Tommy Johansen

– Vi kom hit for landskapet, fjordene – rett og slett den flotte naturen.

Bruden Tan Kaixin og brudgommen Ng Yeowcheng har reist helt fra Singapore for å ta bryllupsbilder i Lofoten. Tirsdag ettermiddag slapper de av i en rorby på Hamnøy, etter å ha vært ute og fotografert hele dagen.

Hun forteller at de ikke hadde tatt høyde for det uværet som nå herjer i Lofoten.

– Vi har vært her siden søndag, og har heldigvis fått en del bilder allerede. Men vi mangler fremdeles noen. Været er tøft, og vinden gjør at håret blåser alle veier. Det har bydd på en del utfordringer under fotograferingen, sier Kaixin.

– Tror du at dere vil komme dere hjem?

– Jeg og venninna mi har heldigvis bedre tid, og kan være her noen dager til. Men for mannen min og fotografen er det verre. De skal egentlig reise i ettermiddag.

Nå er de værfaste, etter at ferga de skulle ta fra Moskenes til Bodø er innstilt.

Par fra Singapore tar bryllupsbilder i Lofoten

– Håret blåser alle veier i den sterke vinden, sier Tan Kaixin.

Foto: Tommy Johansen

Kunne vært heldigere med været

Det er ikke første gang utenlandske par har utnyttet de spektakulære omgivelsene i Lofoten i forbindelse med sin brudefotografering.

For to år siden giftet amerikanske Sirena LaBurn fra Texas seg med tyske Eric Schmidtmann i Svolvær.

– Det er rart Norge ikke er kjent som bryllupsdestinasjon, det tror jeg landet lett kunne blitt, sa Sirena til NRK den gang. Hun beskrev Norge som et svært vakkert sted.

Besøket fra Singapore denne uken kan kanskje tyde på at flere har oppdaget landsdelen. Tan Kaixin forteller at de er imponert over det de har sett.

– Det har vært et veldig fint, selv om vi kunne vært litt heldigere med været. Men personlig har jeg ikke noe imot å være her noen dager til, sier Kaixin.

– Verst i ettermiddag

Geir Bøyum

– Det kan fortsatt være en del dramatisk vær i vente, sier meteorolog Geir Bøyum.

Foto: Bård Gudim / Meteorologisk institutt

Meteorolog Geir Bøyum forteller at det verste været i Lofoten er ventet først i 16–17 tden. Deretter vil det sakte, men sikkert, roe seg ned fra 18-tiden og utover kvelden.

– Det er nå i ettermiddag det er verst, og det kan fortsatt være en del dramatisk vær i vente, med høy vannstand og høye bølger.

– Etter flo sjø i natt, skal det ikke lenger være fare på ferde. Det blir en del vind i morgen også, men ikke storm. Kanskje kulig utsatte steder, sier Bøyum.

Brudeparet fra Singapore må altså smøre seg med en dose tålmodighet. Torghatten Nord har meldt at de kansellerer fergesambandet Bodø-Moskenes både klokken 16.30 og 20.30.