NRK Meny
Normal

Brøytemannskaper jobber på spreng mot ekstremværet ​«Tor»

Vegtrafikksentralen har mottat flere klager om dårlig brøyting på Helgeland i dag. Så langt har fem biler kollidert på grunn av det dårlige været.

Leservideo av Tor.

Slik så det ut da Lars Rune Johan Kvåle kjørte over Saltfjellet i natt med selskap av Tor.

– Det vi kan trøste med er at alt av tilgjengelig mannskap er ute på veiene, så da håper vi at det vil bli en bedring i løpet av kort tid, opplyser Lillian Myrnes ved Veitrafikksentralen til Rana blad.

I følge en avisas tipsere ligger det 10 til 20 cm sørpe på E6 nord for Rana. Det skal også være mye vann i veiene og manglende strøing. Myrnes sier dette skal være i orden nå

– Først ble det veldig glatt, og så begynte det å snø. Men nå har vi fått gode tilbakemeldinger og forholdene skal være bedre.

Tre bilulykker i løpet av dagen

To personer er sendt til Rana legevakt etter front mot front kollisjon ved Båsmoen i Rana. En drøy halvtime senere melder politet om en kollisjon mellom en semi-trailer og en personbil ved Kroksand i Rana. Ingen skal være skadet etter sammenstøtet.

Like utenfor Skamdalen oppsto det også et uhell mellom to personbiler. Ingen av de involverte ble skadet, men uhellet skal ha forårsaket materielle skader.

– Det er vanskelige kjøreforhold i dag. Vi oppfordrer folk til å ta det forsiktig på veiene, sier operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt, Fred Leirvik.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.