Brøytemannskaper jobber på spreng mot ekstremværet ​«Tor»

Vegtrafikksentralen har mottat flere klager om dårlig brøyting på Helgeland i dag. Så langt har fem biler kollidert på grunn av det dårlige været.

Leservideo av Tor.

Slik så det ut da Lars Rune Johan Kvåle kjørte over Saltfjellet i natt med selskap av Tor.

– Det vi kan trøste med er at alt av tilgjengelig mannskap er ute på veiene, så da håper vi at det vil bli en bedring i løpet av kort tid, opplyser Lillian Myrnes ved Veitrafikksentralen til Rana blad.

I følge en avisas tipsere ligger det 10 til 20 cm sørpe på E6 nord for Rana. Det skal også være mye vann i veiene og manglende strøing. Myrnes sier dette skal være i orden nå

– Først ble det veldig glatt, og så begynte det å snø. Men nå har vi fått gode tilbakemeldinger og forholdene skal være bedre.

Tre bilulykker i løpet av dagen

To personer er sendt til Rana legevakt etter front mot front kollisjon ved Båsmoen i Rana. En drøy halvtime senere melder politet om en kollisjon mellom en semi-trailer og en personbil ved Kroksand i Rana. Ingen skal være skadet etter sammenstøtet.

Like utenfor Skamdalen oppsto det også et uhell mellom to personbiler. Ingen av de involverte ble skadet, men uhellet skal ha forårsaket materielle skader.

– Det er vanskelige kjøreforhold i dag. Vi oppfordrer folk til å ta det forsiktig på veiene, sier operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt, Fred Leirvik.