Hopp til innhold

Brøytebilen skled av veien og veltet

Brøytebilsjåføren kunne krabbe uskadet ut da brøytebilen hans skled av veien og veltet ned i ei grøft på Bindalseidet. E6 er stengt to steder i Nordland og vogntogene sliter på det glatte føret.

Det går mot en ny dag med kaos på nordlandsveiene. Store mengder snø har falt i løpet av natta, og manglende brøyting gir vanskelige kjøreforhold flere steder i fylket.

Klokka 10 gikk det galt for brøytebilen som var ute og brøytet på veien ved Røytvoll ved Bindalseidet, skriver BAnett.

– Griseglatt

– Det var 15 – 20 cm tung nysnø og griseglatt under etter snøfall i går. Sjåføren ble ikke skadet, forteller Rune G. Karter som bor like i nærheten til NRK.no.

En bergingsbil ble rekvirert for å få opp brøytebilen, men måtte i 13-tida returnere med uforrettet sak.

– Antakeligvis må det to bergingsbiler til, sier Karter til NRK.no.

(artikkelen fortsetter under)

Brøytebil i grøfta på Bindalseidet i Nordland

En bergingsbil ble rekvirert for å få opp brøytebilen, men måtte i 13-tida returnere med uforrettet sak.

Foto: Rune G. Karter

E6 stengt to steder

E6 er midlertidig stengt etter et trafikkuhell ved Majahaugen mellom Majavatn og Mosjøen mellom like etter klokka 12 i dag. Me det er ikke det eneste stedet europaveien er stengt.

Deler av E6 er sperret om lag to kilometer nord for Nordlandsporten, ved fylkesgrensa Nord-Trøndelag, fordi et vogntog har kjørt av vegen. Det er vanskelig for større kjøretøy å passere, melder en tipser til NRK.

I Rana er fylkesvei 12 ryddet ved Bustneslia vest for Mo i Rana etter at et vogntog fikk problemer og måtte ha bilberging. I Bjerkadalen fikk en buss problemer på den glatteveien, og måtte dras løs av bergingsbil.

Buss utfor veien i Bjerkadalen i rana

SNØFALL: Denne bussen fikk problemer på det glatte føret i Bjerkadalen onsdag formiddag.

Foto: 0330-tipser

70 vogntog i trøbbel

I går oppsto det kaos på E6 etter at to utenlandske vogntog kjørte av veien ved Majavatn.

– Først kom et polsk vogntog kjørende og fikk skrens. Det har truffet bergveggen og blitt liggende tvers over veibanen. Like etterpå kom et vogntog fra Estland, som har måttet bremse for å ikke treffe det første vogntoget. Dermed har det havnet i grøfta, sa operasjonsleder Helgeland politidistrikt, Bjørn Fossland til NRK.no tirsdag kveld.

Veien ble stengt etter uhellet, og det medførte lang ventetid for andre trafikanter. På det meste sto det over 70 vogntog i tillegg til personbiler i køen på E6.

Vogntog sperrer E6 ved Majavatn

Dette vogntoget sperret E6 tirsdag ettermiddag.

Foto: Arne Harald Bruem