Brøt seg inn på lisenskontoret

I løpet av natten har tyver tatt seg inn på NRKs lisenskontor i Mo i Rana. – Det er nok ikke sinte lisensbetalere som har vært her, sier lisenssjefen.

Innbrudd hos NRKs lisensavdeling

Avdelingsleder Freddy Lysfjord tror ikke det er sinte lisensbetalere som har brutt seg inn hos NRKs

Foto: 03030-tipser

Innbrudd hos NRKs lisensavdeling

– På mandag må de ansatte gå over sine plasser og finne ut hva som mangler der, sier avdelingsleder Freddy Lysfjord.

Foto: 03030-tipser

Det var en ansatt ved lisensavdelinga som meldte fra til politiet om innbruddet lørdag morgen. Så langt er det uklart hva tyvene har fått med seg.

– Det ser ut til at det er penger de har vært ute etter og lett omsettelig utstyr som bærbare datamaskiner, sier avdelingsleder Freddy Lysfjord.

Ingen mistenkte

Han har fortsatt ikke full oversikt over hva som er stjålet, men ingenting tyder på at større gjenstander er tatt. Tyvene har imidlertid gjort skade på bygget og inventaret.

– I de fleste skuffer og skap er innholdet tømt ut, låser er brutt opp og det er en del andre materielle skader, sier Lysfjord.

Politiet har vært på stedet og sikret spor, og fortsetter sin etterforskning utover helgen. Så langt er ingen mistenkt for ødeleggelsene.

Tror ikke på lisenshevn

Heller ikke Lysfjord har noen tanker om hvem som har tatt seg inn i bygget i natt og tror ikke det er sinte lisensbetalere som har latt sin frustrasjon gå utover bygget.

– Nei, det er det nok ikke, sier han og ler.

– Vi er bare glade for at ingen skjermer eller maskiner som brukes til innkreving ser ut til å være ødelagt. Lisensen kommer fortsatt til å gå som normalt.

Mandag starter arbeidet med å få oversikt over hva som er stjålet og ødelagt.

– Vi måtte få et firma til å reparere inngangspartiet. Der var to store glassruter knust, og de er nå ordnet provisorisk. På mandag må de ansatte gå over sine plasser og finne ut hva som mangler der.

Lisensavdelingen i Mo i Rana

NRKs lisensavdeling har sitt kontor i Mo i Rana i Nordland.

Foto: NRK