Brikkekaos for bomselskap i Bodø

Om en ukes tid starter de nye bomstasjonene i Bodø å ta betalt for passering. For å få rabatt må bilisten ha en brikke i frontruta, men bomselskapet har gått tom.

Owe Gunnar Fagerli

Owe Gunnar Fagerli fra veipakke Salten er overrasket over mangelen på AutoPass-brikker.

Foto: Sigurd Steinum

Bomselskapet som har ansvaret for bompengeringen rundt Bodø får kritikk etter å ha gått tom for rabattbrikker.

– Det er ganske utrolig at man feilberegner dette så totalt. Da er det ikke de rette personene til å gjøre dette, sier Jens Jensen.

Nye bomstasjoner

Her slipper snart ingen forbi uten å betale avgift.

Foto: Sigurd Steinum

Én passering i den nye bomringen koster 15 kroner. For å få rabatt ved passering av bomstasjonene må man egentlig inngå en AutoPASS-avtale hvor man betaler maksimalt 1080 kroner i måneden. Men disse brikkene har bomselskapet solgt ut.

– Jeg snakket med en tidligere ansatt i veivesenet og han var overrasket over dette. Det er jo dårlig planlegging, sier Thomas Mathisen.

Overrasket over mangelen

Owe Gunnar Fagerli

Styreleder i veipakke Salten, Owe Gunnar Fagerli, ble overrasket over brikkemangelen. Nå har styret funnet en løsning på problemet.

Foto: Sigurd Steinum

Under dagens styremøte i bompengeselskapet var brikkeproblemet oppført på sakslisten.

– Styret er like overrasket som meg over at vi plutselig gikk helt tom for brikker, sier styreleder i veipakke Salten, Owe Gunnar Fagerli.

– Er dette litt flaut?

– Nei det er ikke flaut. Vi har basert oss på erfaringer og rådene vi har fått fra samarbeidspartnere og da kan vi ikke si at det er flaut, sier Fagerli.

Har funnet løsning

Mer enn 33.000 kjøretøy har allerede passert bomstasjonen i saltendistriktet med brikke i frontruta. Men mange står fortsatt uten. Nå har bompengeselskapet funnet en løsning.

– De som ikke fikk kjøpt brikke kan likevel tegne en avtale og bli behandlet som om de har brikke, forteller Fagerli.

Styremøte i veipakke Salten

Bompengeselskapet fant løsningen for brikkeproblemet under styremøtet.

Foto: Sigurd Steinum

Så lenge en bilist har tegnet avtale med bompengeselskapet skal personen få de samme rabattene selv om vedkommende mangler brikken.

– For kunden vil det virke på samme måte som om personen kjører med brikke.

Bypakke Bodø

Bompengene skal være med på å finansiere Bypakke Bodø, som blant annet skal sikre kommunen en ny innfartsveg. Prosjektet koster 2,9 milliarder kroner. Av det skal bilistene betale 72 prosent. Innkrevingstida er satt til 15 år.

Bomstasjonene som nå kommer rundt Bodø sentrum er ikke de første i regionen.To vegutbedringer og ny Tverlandsbru er alle bompengefinansiert.

Fra 15. oktober settes bompengeringen rundt Bodø i drift.