– Lofoten er mer verdifullt enn all verdens oljepenger

Mari Boine, Morten Abel og BigBang er bare noen av de mange kjente artistene som bidrar på det nye albumet «Fisken, havet og kjærligheta».

Øystein Greni og resten av BigBang er klare med albumet «Edendale» i disse dager.

BigBang-vokalist Øystein Grein bidrar på albumet «Fisken, havet og kjærligheta».

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja har i samarbeid med Beyond Records tatt initiativ til albumet «Fisken, havet og kjærligheta».

Albumet er ment å skulle hylle engasjementet og støttespillerne som har sørget for at de verdifulle havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja holdes fri for olje- og gassvirksomhet.

– Lofoten er unikt

– Lofoten er et unikt område i et land som er bortskjemt når det gjelder natur. Lofoten er ikke bare rikt på fisk og naturresurser, det er et av de vakreste områdene i hele verden. I mine øyne er det galskap å gamble med balansen i naturen for å oppnå kortsiktig gevinst, sier Øysten Greni i BigBang.

– La oss løfte blikket og innse at et livskraftig og oljefritt Lofoten er uendelig mer verdifullt enn all verdens oljepenger. Det er vårt ansvar å ta vare på landet vårt så de neste generasjonene får like stor glede av det som vi har hatt, fortsetter vokalisten.

Disse artistene bidrar

Albumet slippes digitalt og fysisk 21. mars, og lanseringen av utgivelsen vil foregå under festivalen Folk & Fisk i Bodø, lørdag 22. mars 2014.

Albumet vil bli tilgjengelig på CD hos platebutikker over hele landet, via streaming og nedlasting, samt på arrangementer i regi av Folkeaksjonen og samarbeidspartnere.

– Vi er stolte og ydmyke over det engasjementet som disse artistene og alle støttespillerne viser for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sier leder for Folkeaksjonen, Bente Kristine Lorentzen.

Disse artistene bidrar: Halvdan Sivertsen, Eline Thorp, BigBang feat. Valkyrien Allstars, Mari Boine, Stefan Sundström, Senjahopen, Magnus Eliassen, Ingeborg Oktober, Kråkesølv, Moddi, Æ og dem, Hans Erik Dyvik Husby, Lars Bremnes, Sondre Justad og Morten Abel.

Hank von Helvete i Turboneger på Øya 2008

Også tidligere Turboneger-vokalist Hans Erik Dyvik Husby deltar på albumet.

Foto: Johannessen, Sara / NTB scanpix