Brannen i Henningsvær er slukket

Tolv personer ble evakuert etter det begynte å brenne i en bygning i Henningsvær i Lofoten. Politiet meldte om kraftig røykutvikling i en lagerbygning. Brannen er nå slukket.

brannhenningsvaer

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 13.13 i ettermiddag.

Foto: RS «SUNDT FLYER»

Siste klokken 17.24: Brannen er slukket og brannvesenet forlater stedet, forteller underbrannmester Terje Øverdal ved 110-sentralen til NRK.

110-sentralen meldte klokken 16.35 på sin Twitter-konto at brannvesenet hadde fått kontroll på brannen, og at det ikke lenger var snakk om fare for spredning.

– Slokkearbeidet pågår fortsatt, men siste tilbakemelding fra brannvesenet i Vågan er at de nå har kontroll på brannen og at det ikke skal være fare for spredning, sa Øverdal til NRK rundt klokken 16.35.

Brann i Henningsvær

Det er stor røykutvikling på stedet.

Foto: Vidar Lysvold

Det var brann i en stor lagerbygning i Henningsvær tidligere i dag.

Meldingen om brannen kom klokken 13.13.

Lagerbygningen inneholder et firma, i tillegg til to leiligheter. De som bor i leilighetene er på ferie.

Til sammen tolv personer ble evakuert fra nabobygningene, og politiet oppfordret beboere i Henningsvær om å holde vinduene lukket.– Brannvesenet jobber med å komme seg inn i bygningen. Det brenner på innsiden og vi mistenker at det oppbevares gass i bygget, sa underbrannmesteren tidligere.

Laster Twitter-innhold

– Det brenner kraftig og brannvesenet sliter med å ta seg inn der det brenner som mest. Vi jobber selvsagt fortløpende med det og derfor ikke si hvor lang tid det vil ta, sier operasjonsleder Jon Inge Moen i Nordland politidistrikt.

Både brannmannskap, politi og ambulanse er på stedet. Også redningsskøyta «Sundt Flyer» bistår brannvesenet på stedet.

Det er også rekvirert en gravemaskin dersom det blir nødvendig å rive deler av bygget som står i brann, for å hindre spredning.