Brann i Korgen sentralskole i Hemnes: – Brannvesenet jobber ennå med å slukke brannen

Brannvesenet har kontroll på brannen, men enda jobber 25–30 brannmenn på stedet, med både slukking og restsikring, opplyser Trond Martinussen, operasjonsleder hos politiet på Helgeland.

Nødetatene har rykket ut på melding om brann i Korgen sentralskole i Hemnes. Personer på stedet forteller om åpne flammer og kraftig røykutvikling.

Det brenner søndag kveld i skolebygningen i Korgen. STILLBILDE: Lars Grønning. VIDEO: Lars Bjerkadal.

– Det er mye røyk, og vi ser åpne flammer på taket som går flere meter opp i været, sier en av personene som befinner seg i nærheten av bygget som søndag kveld står i brann.

Børge Olsen ved 110-sentralen forteller at det brenner på taket, og at situasjonen er noe uoversiktlig.

– Vi vet enda ikke omfanget av brannen, sier Olsen til NRK.

Politiet skriver på Twitter at det skal være snakk om en stor brann. Operasjonssentralen melder at mye folk har samlet seg, og at både brannvesen, ambulanse og politi er på stedet. Det er så langt ikke meldt om personskade.

– Tykk røyk driver i retning sørøst, og berørte beboere i området oppfordres til å holde vinduer og dører lukket.

Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll over brannen i Korgen Sentralskole i Hemnes i Nordland. Taket på ungdomsskolebygningen er totalskadd.

Noe av taket på delen av skolebygget hvor brannen startet har kollapset, melder politiet ved 22.30-tiden. Brannen sprer seg nå også til takkonstruksjonen på vestsiden.

Jobber med å få kontroll

Brannsjef Kent Andreassen i Hemnes kommune opplyser til NRK at det brenner i hele takkonstruksjonen på ungdomsskoledelen av skolen.

– Vi jobber med å skaffe oss kontroll. Men at dette er en større brann, det er det ikke tvil om. Vi får nå bistand fra Rana, som kommer med stigebil.

Ved 21.30-tiden opplyser Andreassen at de fortsatt ikke har kontroll. Brannvesenet var i ferd med å få kontroll på brannen, men nå har brannen blusset opp igjen, og er i ferd med å spre seg til østsiden av bygget. 25 mann deltar i slukningsarbeidet.

En time senere melder politiet at noe av taket på delen av bygget hvor brannen startet har kollapset. Brannen sprer seg nå også til takkonstruksjonen på vestsiden. Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til øvrige bygg i nærheten.

Forbipasserende meldte fra

NTB skriver at det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget og meldte fra da de så at det røyk fra taket.

– Det er selvfølgelig trist. Skolen er en institusjon i en liten bygd, og mange tar kontakt. Jeg er på stedet nå for å se hvordan situasjonen utvikler seg og for å finne en løsning når vi vet omfanget, sier rektor Geir Åge Helgå til NTB.

Ifølge Helgå ser det ut til at det brenner i den delen av bygningen der ungdomsskolen hører til.

Ber om tips

Politiet har sendt ut flere patruljer til stedet.

– Vi ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha vært til stede eller vitne til hva som kan ha forårsaket brannen, opplyser operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth i Nordland politidistrikt.

Skolen i Korgen har rundt 230 elever, fra 1. til 10. trinn.