NRK Meny
Normal

Brandsdal-dobbel i Bysprinten

Ingen klarte å stanse Eirik Brandsdal fra å ta sin andre seier på rad i Bysprinten i Mosjøen, men det var en junior fra Sortland som imponerte mest.

Bysprinten 2013

Markus Norum Nilsen fikk ta plass ved siden av Eirik Brandsdal på toppen av pallen. Junioren imponerte stort med fjerdeplass i årets Bysprint i Mosjøen. Anders Gløersen og svenske Robin Bryntesson endte på andre- og tredjeplass.

Foto: Gunnar Nygaard/Bysprinten

Kjelsås-løperen, som gikk inn til 6. plass under sprinten i vinterens verdensmesterskap i Val di Fiemme, hadde en god følelse etter å ha krysset målstreken i Mosjøen.

– Det var like fantastisk i år som i fjor, sa han til publikum.

En rekke sterke, meritterte løpere stod på startreken, men det var junioren Markus Norum Nilsen fra Sortland som imponerte Kjelsås-løperen desidert mest.

– Jeg ble veldig imponert over Markus. Han er absolutt en mann for fremtiden.

(artikkelen fortsetter under)

Markus Norum Nilsen

MOSJØENS GLADESTE: Markus Norum Nilsen imponerte alle med sin fjerdeplass.

Foto: Gunnar Nygaard/Bysprinten

Sterk innsats

Norum Nilsen slo både OL-vinner Øystein Pettersen og tidligere verdensmester Ola Vigen Hattestad. Da gjorde det lite at han endte sist da herrene skulle gjøre opp om seieren i finaleheatet.

– Det ble litt kort pause mellom semifinalen og finalen, men jeg er kjempefornøyd med hvordan det har gått i dag.

Anders Gløersen og svenske Robin Bryntesson endte på plassene foran Norum Nilsen.

(artikkelen fortsetter under)

Eirik Brandsdal og Anders Gløersen i duell under Bysprinten 2013

Landslagsløperne Eirik Brandsdal og Anders Gløersen var først over målstreken i årets Bysprint. Det var Brandsdals andre strake seier i Mosjøen.

Foto: Gunnar Nygaard/Bysprinten

Svensk seier i kvinneklassen

I kvinnenes finale kunne ingen måle seg med Magdalena Pajala. Den svenske jenta hadde full kontroll på oppløpssiden i en ellers jevn finale.

Etterpå lovpriste hun tilskuerne som fylte gatene i Mosjøen og lovte å komme tilbake neste år.

– Det er helt fantastisk å vinne foran dette publikummet. Dette er årets artigste konkurranse.

Pajala vant foran tyske Denise Herrmann og fjorårsvinner Laurien Van der Graaf fra Sveits, som i år måtte ta til takke med bronseplassen.

(artikkelen fortsetter under)

Bysprinten 2013

Svenske Magdalena Pajala på toppen av pallen i Mosjøen. Denise Herrmann fra Tyskland endte på andreplass, mens sveitsiske Laurien Van der Graaf ble nummer tre.

Foto: Gunnar Nygaard/Bysprinten

– Fantastisk stemning

Det er sjuende gang at Mosjøen inviterer verdens beste langrennsløpere til showrenn på Helgeland.

I år samlet 5.000 tilskuere seg rundt snødekte gater i sentrum av Mosjøen. Arrangørene kan ikke få fullrost publikum nok.

– De helt klart i fokus hos oss og skapte fantastiske stemning rundt løypen. Det får vi tilbakemelding på fra løperne også, sier Trond Are Rasmussen i Helgeland Event som sammen med skiklubbene i Vefsn står bak arrangementet.

Mye forarbeid

Det er ikke gitt at verdensstjernene skal samles i Nordland på tampen av sesongen og mye skal klaffe for at Bysprinten skal bli en suksess.

– Vi starter tidlig på vinteren og lager snølager for man vet aldri hvordan våren blir, sier Rasmussen.

Også jobben med å få de største navnene på startstreken krever forarbeid, men Rasmussen merker at det blir enklere og enklere for hvert år.

– Det er alltid vanskelig å få tak i store navn. Vi har blant annet jobbet lenge med å få Charlotte Kalla hit, men i år var hun på plass. Hun hørt mye bra fra andre svenske løpere om Bysprinten og da blir det lettere og lettere å få tak i både henne og andre.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Bysprinten Mosjøen 2016» i nytt vindu

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.