Bombegruppa kommet til Brønnøysund

Et område ved Rådhuset i Brønnøysund er sperret av etter at en person leverte en bombelignende gjenstand på Brønnøy- og Vevelstad lensmannskontor. Bombegruppa har nå kommet til Brønnøysund for å uskadeliggjøre gjenstanden.

Bombetrussel i Brønnøysund

På plenen bak sperringene har politiet plassert gjenstanden i gresset.

Foto: Ole-Christian Olsen / NRK

Det er sperret av et område ved Rådhuset i Brønnøysund nå i ettermiddag, etter at en bombelignende gjenstand ble levert inn på Brønnøy og Vevelstad lensmannskontor, som har lokaler i samme bygning.

– Det er sperret av et område på cirka 70 ganger 70 meter. Gjenstanden er plassert i gresset og ser ut som ei lita eske, sier NRKs journalist Ole-Christian Olsen som er på stedet.

Bombegruppa ankommet

Klokka 1730 i ettermiddag kom bombegruppa fra Oslo til Brønnøysund. De utvider sperringene rundt gjenstanden, slik at flere av veiene rundt gjenstanden blir stengt. Bombegruppa har nå begynt arbeidet med å uskadeliggjøre bomben.

Gjenstanden ble levert på lensmannskontoret like etter klokka 14 i ettermiddag.

– Det ble reagert på utseende på gjenstanden. Det gjorde at gjenstanden ble tatt med ut til et sikkert område og plassert der, sier Kathrine Føysa, jourhavende jurist ved Helgeland politidistrikt til nrk.no.

Kjent av politiet

En person som er kjent for politiet fra før, er pågrepet og siktet i saken. Denne har erkjent å ha laget gjenstanden og har opplyst at den ikke inneholder særlig farlige elementer.

– Det er en ung mann som politiet kjenner til fra før. Ut over det kan jeg ikke kommentere hvem denne personen er, sier Føysa.

Brønnøy rådhus

Bomben ble levert til lensmansskontoret klokka 1403 i dag.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Mannen som leverte gjenstanden er ikke avhørt, og politiet vurderer nå varetektsfengsling.

– Folk i Brønnøysund behøver ikke ta spesielle forholdregler, men selvsagt respektere politisperringen, sier Ståle Sommerseth, stabssjef i Helgeland politidistrikt.

SAKEN OPPDATERES.