Bolighus brant ned til grunnen

Et bolighus i Lofoten ble totalskadd i en brann søndag morgen. Ifølge brannsjefen kan adventslys på verandaen være årsaken.

Bolighus i brann

FULL FYR: Det var lite brannvesenet kunne gjøre da de kom til Dogermulen. Søndag formiddag driver de med etterslokking. Huset er nedbrent.

Foto: Vågan Brannvesen/Svein Christiansen

Det var like før klokka seks søndag morgen at det begynte å brenne i eneboligen i Digermulen i Austre Vågan.

– Brannvesenet rykket ut. Men det tar tid å komme seg rundt Fiskebøl og til Digermulen. Huset var overtent før vi kom fram, og det var lite vi kunne gjøre, sier brannsjef Svein Christiansen i Vågan til NRK.

– Flammene kom utenfra

De to beboerne i huset, begge i 20-årene, kom seg ut av huset. Ifølge politiet skal de ha våknet av brannvarslere. Begge er undersøkt av lege og ambulanse på stedet, og er tatt hånd om av familie.

– De to har fortalt at de kjente røyklukt. Og da de åpnet verandadøra sto flammene i mot dem, utenfra og inn. De tror det er adventslysene rundt rekkverket som kan være årsaken til brannen, sier Christiansen.

teksten fortsetter under bildet

Etterslokking i Digermulen

Etterslokking søndag formiddag på brannstedet.

Foto: Jens Andre Mehammer Birkeland

Bolighuset var overtent da brannvesenet kom fram til stedet.

– Vi slokket rekkverket med adventslysene slik at det kan bli lettere finne ut om det var her brannen starta, forteller Christiansen.

Politiet: – Vet ikke brannårsaken

Politi på brannstedet

Politiet etterforsker brannen

Foto: Jens Andre Mehammer Birkeland

Brannvesenet driver på med etterslukking på stedet. Åstedet blir sikra og brannen etterforskes. Politiet vil ikke spekulere i hva som kan være årsaken til brannen eller hvor den starta.

– Branntomta må bli kald før den kan undersøkes av teknikere. Vi kan ikke si noe om brannårsaken, sier operasjonsleder Jan Erik Solheim i Nordland politidistrikt.

Brann i Digermulen
Foto: Jens Andre Mehammer Birkeland