Bolig totalskadd i brann i Svolvær

Brannen i Svolvær er nå slukket. Etterforsking starter over helga

Bolig i brann i Svolvær

Alle hjelpmannskap rykket ut til en bolig i Melkerdalen i Svolvær da det ble meldt om brann.

Kl. 15:23 meldte operasjonsentralen til Midtre Hålogaland politidistrikt at brannen er slukket.

– Ja den er slukket nå og huset er totalskadd. Vi starter etterforskning av brannen over helga, forteller operasjonsleder Svein Tore Engen til NRK.no

Boligen står i brann i Svolvær

Boligen står i brann i Svolvær

Foto: John-Inge Johansen / NRK

Ingen personer i boligen

Boligen ligger like ved sjøen og vanntilgangen er god. Eieren av huset har bekreftet overfor politiet at det ikke er personer inne i boligen. Huset som står i brann ligger i et boligfelt sentralt i Svolvær og flere av naboene står nå og følger med i brannvesenets arbeid. Røyken står ut fra begge røstsidene av huset, noe som kan tyde på at det er varmeutvikling i hele loftet.

Vanskelig med vind

Fra klokka femten i dag er det meldt opp mot full storm enkelte steder i Lofoten, en slik vindstyrke vil vanskeliggjøre brannmanskapenes arbeid.

Innsatsleder Line Lysvold

Innsatsleder Line Lysvold

Foto: John Inge Johansen / NRK

Innsatsleder Line Lysvold hos politiet sier at det akkurat nå er bra arbeidsforhold for brannmannskapene.

– Slik vinden står nå, er det ikke noen problemer, men om det blåser opp og det blir gjennombrenning med åpne flammer, tror jeg nok vi må bli her til huset er nedbrent. Nå er ikke jeg noen brannteknisk ekspert, men det kan bli en utfordring, sier hun.

Like før klokka 15 har røykutviklingen avtatt.

Fikk reddet pc

Huseier Alf Gulliksen forteller til NRK Nordland at han forlot huset rundt klokka 13 og at han da hadde varme i vedovnen. En time senere ble han oppringt av operasjonssentralen som kunne fortelle at det var røykutvikling i boligen.

– Ingen av barna mine var hjemme og leieboeren i første etasje var heller ikke i huset, sier Gulliksen. Jeg har hjemmekontor og fikk brannmanskapene til å berge pc'en med kunderegister og regnskap, og jeg kjente tydelig røyklukt også av den, sier han.

Brann i bolig i Svolvær
Foto: John Inge Johansen / NRK