Boine kansellerer konsert

Mari Boine må avlyse konsert på Riddu Riddu-festivalen på grunn av sykdom.

Ártistta Mari Boine

KANSELERER: Mari Boine kommer ikke til å spille på Riddu Riddu i år.

Foto: Tarjei Ekenes Krogh

- Han er den artisten som for øyeblikket er best egnet til å fylle Maris sko, sier festivalleder Ragnhild Dalheim Eriksen.

Les også: Mari Boine avlyser Riddu-konsert

Avlyser etter sykdom

Riddu Riddu fikk mandags kveld den kjipeste beskjed en festival kan få: Mari Boine Band må kansellere konserten på grunn av sykdom.

- Det er utrolig trist for både festivalen og for Mari Boine band. Vi gledet oss stort til å oppleve Mari Boine fra Riddu-scenen igjen, og nå med splitter nytt materiale. Men slike uforutsette ting er det absolutt ingen ting vi kan gjøre noe med, sier Dalheim Eriksen.

Niko istedet for Mari

Festivalen har jobbet hardt for å få på plass en god stedfortreder for Mari Boine Band, og er svært fornøyde med å kunne presentere den prisbelønte artisten Niko Valkeapää som ny artist lørdags kveld.

- Valkeapää er en svært solid stedsfortreder som vi er sikker på vil ta Riddu-publikumet med storm. Sammen med bunnsolide musikere er han blitt et veletablert navn i Sápmi, så vel som i Norge, sier Dalheim Eriksen.

Niko ga i fjor ut CDen "Birrat birra" som høstet svært gode kritikker. Med denne CDen vant han prisen for årets nyskapende og Åpen klasse under Folkelarm 2008. Platen har høstet gode kritikker.