NRK Meny
Normal

Bodøselskap vant storkontrakt med Statoil

Rapp Bomek vant kontrakt foran flere internasjonale konkurrenter, det sikrer arbeidsplassene til de rundt hundre ansatte i selskapet.

Rapp Bomek

Jobbene til ansatte ved Rapp Bomek AS i Bodø er sikret i noen år til når selskapet nå har skrevet under på en storkontrakt med Statoil.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Branndører fra Rapp Bomek

Bodøselskapet Rapp Bomek AS fikk jobben med å lage slike branndører til olje- og gassfeltet Johan Sverdrup. Selskapet har spesialisert seg på dører som er gasstette, vanntette og eksplosjonssikre.

Foto: Rapp Bomek

– Dette vil seile opp til å bli den største kontrakten i selskapets historie, sier administrerende direktør i Rapp Bomek AS til NRK

Selskapet har 108 ansatte ved hovedkontoret og produksjonslokalene sine i Bodø, og de har spesialisert seg på å levere avanserte branndører til olje- og gassindustrien. Nå skal de altså produsere branndører til plattformene på Johan Sverdrupfeltet.

– Det er ufattelig viktig å få på plass denne kontrakten, det er en stor usikkerhet i bransjen totalt sett, vi har ikke sett de store nedjusteringene, men det er klart at usikkerheten vår har vært knyttet til hva som skjer til neste år, men med denne kontrakten er usikkerheten redusert for vår del, sier han.

Kunne gått mot oppsigelser

Terje Bøe

Administrerende direktør, eller CEO, Terje Bøe i Rapp Bomek AS er svært fornøyd, og skriver at kontrakten er strategisk viktig for dem.

Foto: Rapp Bomek

Den siste tiden har flere underleverandører til olje- og gassindustrien merket nedgangen i næringa, Statoil har selv varslet at de må nedbemanne, og kutter mellom 1100 og 1500 fast ansatte innen neste år. Bøe sier at uten denne kontrakten ville de ikke kunnet garantert arbeid til alle de 108 ansatte.

– Det er vel høyst sannsynlig at vi måtte sett på sysselsettingen i bedriften og gjort kapasitetstilpasninger uten denne kontrakten, sier han.

Avtalen med levering av branndører til prosjektene ved Johans Sverdrup har ifølge selskapet en verdi på flere titalls millioner kroner. Likevel minner han om at de ikke bare

Sveising av dører på Rapp Bomek

En sveiser jobber med en av dørene som blir produsert ved bedriften.

Foto: Øystein Nygård / NRK

jobber inn mot det norske markedet.

Vil nå Brasil, Korea og Kina

– Vi skal ut og gå etter markedsmulighetene i det globale markedene, sier Bøe.

Selskapet som også produserer dører som blant annet er eksplosjonssikre, gasstette og vanntette vil nå prøve å nå ut i nye markeder ifra Brasil i vest til Kina og Korea i øst.

– For oss som stor eier i selskapet er det svært hyggelig å registrere at Rapp Bomek nok en gang beviser sin konkurransedyktighet i et meget krevende marked, sier styreleder Bjørn Hesthamar i ei pressemelding.