Her tar Glimt sin tredje seier på rad

Bodø/Glimt fikk sin tredje strake seier i 9. runde i førstedivisjon etter mål av Daniel Berntsen og Jim Johansen.

Video Glimt - Strommen

VIDEO: Sammendrag fra kampen mellom Strømmen og Bodø/Glimt.

Søndag betyr ny førstedivisjonsrunde og for Bodø/Glimt ble det nok en god kamp.
Denne gang spilte Glimt på bortebane mot et opprykksjagende Strømmen.

Glimt hadde to strake seiere før oppgjøret, 0-1 mot Løv/Ham, og 3-0 mot Bryne.

Perfekt 1. omgang

Bortelaget gjennomførte en tilnærmet perfekt omgang og ledet fullt fortjent til pause. Strømmen fikk til lite og slet mot de helgule. Glimt var kompakte på egen halvdel og svært farlige de gangene de kom rundt på kant.

– Vi får en veldig god start. Vi får kampen sånn som vi vil ha den, og det er komfortabelt å se at guttene gjør det vi har avtalt på forhånd, sier Glimts nye trener Cato Hansen til NRK.no.

To mål før pause

I det 21. minutt gir den tredje corneren uttelling for Glimt. Jim Johansen får stå umarkert i returrommet og setter ballen helt nede ved lengste stolpe. Avslutningen er ikke spesielt hard, men keeper er dekket og ser ikke utgangen på skuddet.

Unggutten Daniel Berntsen markerte seg nok en gang positivt og satte inn Glimts andre mål ti minutter senere. Hamoud har store rom på høyresiden og finner en umarkert Daniel Berntsen som header ballen i mål fra kloss hold. Et fint angrep av Glimt.

– Denne seieren er viktig. Vi har press på oss, og når vi da klarer seier på bortebane gir det en god følelse videre. Det er mange smil på guttene nå, og det er et godt tegn, sier Hansen.

Reduseringen kom i 73. minutt ved Nikolai Hagen.

Opp tre plasser

Glimt lå med kun 9 poeng like over nedrykksstreken. Men med dagens seier klatret de gule tre plasser på tabellen til en litt mer behagelig 10. plass.

– Jeg bryr meg ikke stort om tabellen. Målet er at ungguttene våre skal få god utvikling og at de etablerte spillerne skal komme opp på det nivået som vi vet de kan. Da blir fotball morsomt, og vi kommer til å spille gode kamper, sier Hansen.

Glimt og Strømmen hadde møtt hverandre to ganger før, begge gangene i fjor. 2-0 til Glimt på Aspmyra, og 2-1 til Strømmen, i Strømmen.

Stig Johansen med i troppen

Glimt manglet Håvard Sakkariasen, Anders Karlsen, og Christian Berg, men Glimt hadde med den 38 år gamle ringreven Stig Johansen i troppen.

Johansen fikk 10 minutter på banen i slutten av andre omgang.