NRK Meny
Normal

Bodø/Glimt topper tabellen

Bodø/Glimt fortsetter fremgangen i første divisjon. Laget vant 3-0 over Løv Ham onsdag kveld.

Runar Berg
Foto: Kåre Ribe Ramskjell / NRK

Ranheim toppet tabellen før denne serierunden, men etter at de tapte 3-1 mot Sarpsborg overtok Glimt ledelsen i første divisjon.

Kampen mot Løv-Ham var til tider litt ujevn rent prestasjonsmessig av Bodø/Glimt, men de var aldri reelt truet av bergenslaget.

Runar Berg og Karl Morten Eek

Runar Berg og Karl Morten Eek i duell.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Ny vår for Runar Berg

Runar Berg har nesten fått en ny vår i Bodø/Glimt trøya, han laget sitt andre mål for året da han satte inn det første målet mot Løv-Ham. Berg som ble plassert på benken innledningsvis i sesongen, er nå med fra start igjen. Og at han har funnet veien til nettmaskene to ganger allerede, tyder på at formen er inne.

I fjorårsseongen laget Berg ingen mål, og i 2008 sesongen laget han bare et mål igjennom hele sesongen. Det kom hjemme mot Brann, etter det har han hatt måltørke. Men nå er 39 åring på gang for fullt.

– Det er utrolig morsomt å spille fotball om dagen sa Runar Berg til NRK etter kampen.

Stensland også fornøyd

En som var like fornøyd som Runar Berg det var Daniel Stensland som laget de to siste målene i kampen mot Løv-Ham. Han ble byttet inn i kampen ti minutter før slutt, og leverte virkelig varene. Rett før slutt fikk han ballen servert på sølvfat av Stefan Johansen, og Stensland sendte avgårde en markkryper fra 15 meters hold som Løv-Ham keeperen ikke hadde mulighet til å avverge. Et par minutter på overtid var Stensland frempå igjen, omtrendt fra nøyaktig samme posisjon skrudde han ballen opp i nettaket.

– Jeg føler at jeg er i god form, og det er moro å få slippe til, sa Stensland om sine gyldne minutter på tampen av kampen mot Løv-Ham.

Trener Kåre Ingebrigtsen smilte ikke like bredt som målscorerne etter kampen, han syns fortsatt det er mye å rette på.

– Vi er kjempesolide i forsvarsspillet vårt, men fremover på banen slurver vi for mye. Vi må bli mer presis når vi beveger oss fremover på banen, sa Ingebrigtsen.

Tilskuere på Aspmyra

Det var 3199 tilskuere på Aspmyra denne kalde maikvelden.

Foto: Kåre Ribe Ramskjell / NRK

3199 tilskuere

Det var flere tilskuere på Aspmyra stadion denne onsdagen, enn hva som var tilfelle ved forrige hjemmekamp mot Nybergsund. Da var det 2548 tilskuere innen for portene, men mot Løv-Ham kom det 3199 å så på Bodø/Glimt.

Løv-Ham trener Arne Sandstø sa til NRK etter kampen, at dersom Bodø/Glimt skal klare å rykke opp til eliteserien så må de lære seg å vinne over lag som legger seg bakpå. Finner de ut av det så kommer de til å spille i eliteserien til neste år.

Neste kamp for Bodø/Glimt er borte mot Moss søndag 9.mai.

Slik forløp kampen mot Løv-Ham:

nrksport.no/fotball/1_divisjon/