– Nesten som en liten cupfinale

Bodø/Glimt tar i mot regjerende seriemester Molde på hjemmebane i dag. – Det er litt ekstra artig å møte det laget, sier assistenttrener.

Molde-Bodø/Glimt

Bodø/Glimt tar i mot Molde lørdag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB Scanpix

Med tap i første kamp trenger Bodø/Glimt en seier for å komme ordentlig i gang med årets Eliteserie. Men det er ingen enkel motstander som står på andre siden av banen kl. 15:30.

– Det er en veldig spennende kamp. Molde vant serien i fjor og er anerkjent som et godt lag, sier assistenttrener i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan.

– Må spille som vi alltid gjør

Bjørkan tror at det blir ekstra spennende å møte fjorårets seriemester.

– Ja, det er litt ekstra artig. De har god dekning i alle posisjoner, så det er en ekstra motivasjon for oss. Det er nesten som en liten ekstra cupfinale, sier han.

Aasmund Bjørkan

Bodø/Glimts assistenttrener, Aasmund Bjørkan

Foto: Øystein Nygård / NRK

Begge lagene tapte den første seriekampen, og trenger poeng allerede i andre runde. Bjørkan har taktikken klar.

– Jeg tenker at den måten vi pleier å spille på i utgangspunktet vil stå ganske godt mot Molde. Det gjorde det i fjor da vi spilte to jevne kamper mot dem. Vi har gode forhåpninger om at vi skal klare å matche dem, sier han.

Bodø/Glimt hadde en variabel sesongoppkjøring med 3 seire, 3 tap og 1 uavgjort. I tillegg tapte de åpningskampen mot Sandefjord. Bjørkan tror at laget hans er motivert.

– Vi hadde håpet å få med oss poeng mot Sandefjord og er litt skuffet over at vi ikke klarte det. Det har likevel gitt litt ekstra motivasjon til spillerne og vi har hatt en veldig positiv uke, opplever jeg. Spillerne syns det er gøy å gå på trening og de er ekstra klar for helga.

Selvmål. Glimt-Molde på Aspmyra

Får vi slike scener igjen? Selvmål i kampen Glimt-Molde på Aspmyra

Foto: Ola Helness / NRK

De unge kan avgjøre

Bodø/Glimt har mange unge spillere med i troppen i år. Bjørkan tror at disse kan være en faktor i disse kampene.

Som i alle kamper, så er de unge spillerne uredde og kommer inn i kampen med en trøkk. Som ellers så vet man at unge spillere kan variere litt mer enn de mer rutinerte. Vi har en spillergruppe som er sultne og motiverte på å gå ut og vise mot Molde at de kan bedre enn det de fikk til mot Sandefjord.