Stengte av supportertribune – nå gjør Bodø/Glimt helomvending

Bodø/Glimt og supporterne har funnet sammen igjen etter den vonde konflikten.

Glimtsupportere mot TIL

Bodø/Glimt-supportene kan igjen juble, synge og heie fra J-feltet på Aspmyra stadion, etter at klubbledelsen gjenåpner supportertribunen.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Hele supporter-Norge og fotballeksperter reagerer etter at Bodø/Glimt 7. oktober bestemte seg for å stenge eget supporterfelt.

Bakgrunnen var kampen mellom Bodø/Glimt og Tromsø på Aspmyra 29. september.

Enkelte supportere valgte før kampen å tenne flere bluss i ly av en stor duk, noe som gjorde at deler av duken tok fyr. Det skal i tillegg ha kommet rasistiske tilrop i form av samehets mot TIL-spillere mens de varmet opp på sidelinjen.

Kastet ut supporterne

Fotballklubben reagerte med å kaste supporterne ut fra egen tribune. Og politianmeldte synderne. Mange reagerte på at Bodø/Glimt «straffet» alle supportene for noe noen få hadde gjort.

Sanksjonene fra klubben fikk supporter-Norge til å se rødt. Å straffe alle på bakgrunn av det noen få har gjort, fikk blant andre lederen for GodsetUnionen, Thor Arne Hansen, til å reagere.

– Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, sa han til NRK da.

Laster kart, vennligst vent...

Åpent igjen til kamp mot Mjøndalen

Nå har imidlertid klubbens ledelse snudd. På en pressekonferanse i Bodø i dag kunngjorde de at J-feltet skal åpnes igjen. Dermed kan supporterne igjen brøle og juble fra supportertribunen.

– Vi kommer til å åpne J-feltet til Mjøndalen-kampen på mandag, sa daglig leder Frode Thomassen under pressekonferansen.

Bodø/Glimt-ledelsen og J-feltet samlet til pressekonferanse på Aspmyra stadion

Glimt-ledelsen og supporterklubben J-feltet holdt felles pressekonferanse på Aspmyra stadion i dag.

Foto: Therese Bergersen / NRK

Nå har de etablert en felles plattform, som blant annet legger føringer for hvordan klubben vil reagere dersom det skulle oppstå lignende hendelser igjen.

– Etter hendelsen mot Tromsø var det en episode vi måtte gripe inn i. Vi har sittet i dialog med supporterne siden da. Sammen har vi staket ut veien videre som skal gi de trygge og gode opplevelsene på Aspmyra, sier han til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..