NRK Meny
Normal

Bodø/Glimt tapte på Ullevaal

Bodø/Glimt fikk det tungt mot Vålerenga på Ullevaal stadion søndag. – Vi får en trang start og klarer ikke å etablere eget spill, sier Aasmund Bjørkan.

Eliteseriekampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion søndag.

Eliteseriekampen mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Ullevaal stadion søndag.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Aasmund Bjørkan

Assistenttrener Aasmund Bjørkan

Foto: Øystein Nygård / NRK

Andre runde i eliteserien endte med tap for Bodø/Glimt borte mot Vålerenga. Kampen endte 3–1 til hjemmelaget.

Det startet dårlig for de helgule. Etter bare sju minutter satte Vidar Kjartansson inn 1–0 til hjemmelaget etter et presist innlegg fra Calvo.

– Vi får en trang start med mye trykk mot oss. Vi kommer delvis med i kampen etter hvert, men vi blir litt for urolig med ball, sier assistenttrener Aasmund Bjørkan til NRK.no.

Trond Olsen utlignet

Etter hvert kommer Glimt mer med i kampen. Etter 37 minutter finner Ndiaye en rask Trond Olsen som stormer inn i boksen, drar av en forsvarer og setter ballen elegant i mål. Lagene går til pause på stillingen 1–1.

– Det vippet lenge, men vi gir fra oss initiativet i kampen. Vi holder ikke godt nok på ballen, sier Bjørkan.

I andre omgang har Vålerenga mye ball, men Glimt nekter vertene å slippe til noen målsjanser. Ndiaye sender ballen i stolpen og er nær ved å føre Glimt i ledelsen etter 69 minutter.

– Hvis den ballen hadde gått inn, kunne ting gått annerledes.

To baklengs på dødball

Etter 79 minutter får Vålerenga kast høyt i banen. Et langt kast stusses bakover i boksen før Rasmus Lindkvist smeller til fra åtte meter og setter ballen i mål.

Etter dette tar Vålerenga over og øker på til 3–1 etter 91 minutter. Islendingen Vidar Kjartansson scorer på straffe etter at Sané handser i feltet.

– Vi klarer ikke å etablere eget spill godt nok. Vålerenga setter trykk på oss og har mange dødballer. Alt i alt har vi en god del å gå på, sier Bjørkan.

Neste kamp er mot Sogndal hjemme på Aspmyra.

Uten hurtigtoget Richards

I serieåpningen klarte Glimt uavgjort mot Aalesund hjemme på Aspmyra, men målscorer Dane Richards pådro seg en skade og ble erstattet av Jim Johansen i søndagens kamp mot Vålerenga.

Forrige gang Bodø/Glimt gjestet Ullevaal var i 2009. Det endte med tap 2–1. Utdrag fra kampen i 2009 kan du se på Glimt sine hjemmesider.

Glimt fikk en uventet opplevelse før kampen da hele Bodø lufthavn ble evakuert fordi noen hadde med seg en granat i bagasjen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.